Logo meierij.nl


Foto: Mapio.net

Terrein gemeentehuis Boxtel op de schop voor parkeerplaatsen

BOXTEL - Het college van burgemeester en wethouders heeft begin dit jaar besloten om het binnenterrein van het gemeentehuis in te richten als parkeerterrein voor centrumbezoekers. Het doel van deze verandering is het compenseren van de parkeerplaatsen, die op de Markt gaan verdwijnen als gevolg van het autoluw maken van de Markt. Inmiddels zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd en is er een ontwerp gemaakt. Het aanwezige groen heeft daarbij veel aandacht gekregen.

In samenspraak met ondernemers is besloten om vanuit het binnenterrein een doorgang te creëren naar het centrumgebied. Hiervoor maakt de toiletgroep op de begane grond van het gemeentehuis plaats voor het aanleggen van deze doorgang.

Er vindt nog overleg plaats of deze doorgang ook buiten de winkelopeningstijden opengesteld wordt. Het binnenterrein van het gemeentehuis wordt eenrichtingsverkeer, de ingang loopt via de Dr. van Helvoortstraat en de uitrit via de Rechterstraat.

Na de zomer wordt een aannemer geselecteerd. Het streven is om de herinrichting in het vierde kwartaal van te realiseren. Op het binnenterrein worden circa 30 parkeerplaatsen gerealiseerd in het openbaar toegankelijke gebied. Tevens wordt er een Ecodek ingericht met drie laadpalen voor zes elektrische auto's. Dit Ecodek wordt gerealiseerd samen met Ecotap uit Boxtel.

Tijdens de intensieve burgerparticipatietrajecten rondom de nieuwe detailhandels- en horecavisie en de herinrichting van het centrum heeft het college besloten om een proef met een blauwe zone uit te voeren in het kernwinkelgebied voor de duur van twee jaar. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de proef te beginnen, bij de start van de herinrichting van de Markt. Op verzoek van de raad, inwoners en ondernemers werd deze proef naar voren gehaald en is ingevoerd in een gedeelte van de Rechterstraat en het parkeerterrein bij de Zwaanse brug. Parkeren op het binnenterrein valt daardoor nu dus buiten die proef.

reageer als eerste
Meer berichten