Logo meierij.nl


Benieuwd wie hier op de motor zit? Check het op De auto van mn opa
Benieuwd wie hier op de motor zit? Check het op De auto van mn opa (Foto: BHIC)

Kijk naar Toen: Alle Brabantse kentekens

SCHIJNDEL - Een mooie foto van een Harley Davidson en zijn bestuurder, gemaakt rond 1930 in Schijndel. Ben je benieuwd op wiens naam het kenteken staat? Via de website "De auto van mn opa" vind je deze - en nog veel meer informatie – terug want inmiddels staan álle autokentekens van 1898 tot 1951 uit Brabant online.

Tussen 1906 en 1951 zijn er ruim 99.000 "Brabantse" kentekens op naam uitgegeven en daarvan heeft het BHIC een database gemaakt, op naam en woonplaats van de eigenaar. Met de nieuwe aanvulling van bijna 60.000 kentekens zijn de gegevens van Brabantse auto- en motorbezitters nu compleet. Soms voorzien van foto's maar vaak ontbreken ze nog. Grote kans dat ze wel in jouw fotoalbum of schoenendoos zitten… Stuur jij foto's van auto's of motoren vóór 1951 op, mét het verhaal dat er achterzit?

Het nummerbewijs N-1253 is overigens in 1914 uitgegeven aan J.A. van Heeswijk uit Schijndel en staat meneer Handorf op de motor. Meer via www.deautovanmnopa.nl

KIJK NAAR TOEN

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Vertel ze ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl.

reageer als eerste
Meer berichten