Logo meierij.nl


Foto: Peter Corvers

Nieuwbouw op plek Hasselbraam

In het centrum van Haaren, op de plek van basisschool de Hasselbraam, worden zes levensloopbestendige patiowoningen en veertien huurwoningen gebouwd. De twintig woningen zullen energieneutraal worden opgeleverd. De belangstelling voor de zes patiowoningen is erg groot.

HAAREN - "De woningen worden uitgevoerd als zogenaamde EPC-0-woningen", zegt Ron Cornelissen van Hendriks Coppelmans Bouwgroep die de bouwklus op zich neemt. "Dit betekent dat de woningen zelf voorzien in verwarming, warm water en ventilatie. De woningen hebben daardoor zeer lage energiekosten terwijl de temperatuur, zowel in de zomer als in de winter behaaglijk is." De zes woningen krijgen een inhoud van 402 m3 en een woonoppervlak van 99 vierkante meter. Het totale perceel varieert van 250 tot 339 vierkante meter. Afhankelijk van de omvang van het perceel loopt de prijs uiteen van 345.000 tot 369.000 euro.

Voor de patiowoningen is gekozen voor een landelijke, dorpse architectuur die aansluit bij het karakter van Haaren, met wit gekeimde gevels en antracietkleurige dakpannen. De woningen komen vrijstaand te liggen en zijn gelijkvloers met een slaap- en badkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping is er de mogelijkheid voor een slaap- of hobbykamer. De veertien woningen, waaronder huur, worden in opdracht gebouwd van woningcorporatie Woonveste in Drunen en worden uitgevoerd als nul-op-de-meter woningen. De woningen wekken niet alleen energie op voor verwarming en warm water maar ook voor huishoudelijk gebruik. Deze grondgebonden eengezinswoningen zijn nog niet in de verhuur.

Aanvankelijk zou wooncorporatie Woonwijze uit Vught de woningen ontwikkelen op de voormalige schoollocatie. Woonwijze kwam in 2015 met een plan voor dertien sociale huurwoningen en vier koopwoningen. Maar de woonstichting trok zich terug omdat de overname van de grond in strijd zou zijn met de Woningwet. De gemeente Haaren bestrijdt dit overigens. Na het vertrek van directeur Gerard Velthuizen is er binnen Woonwijze een andere wind gaan waaien. Om dezelfde reden gaat een bouwplan van de woonstichting op de plek van de voormalige basisschool de Klim-op in Haaren ook niet door. De belangstelling voor de zes patiowoningen is groot, zo bleek ook al bij een inloopavond op 15 juni bij Van den Hurk Makelaardij in Helvoirt. Volgens deze makelaar zijn er inmiddels ruim 60 aanmeldingen, onder meer van ouderen die kleiner willen gaan wonen.

De bouw van de woningen start begin 2018. Volgens planning is de oplevering in de tweede helft van volgend jaar.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox