Logo meierij.nl


Heidi und Helga namen alle kinderen tijdens de KinderVakantieWeek Schijndel mee in Tiroler sferen. Foto: Wendy van Lijssel
Heidi und Helga namen alle kinderen tijdens de KinderVakantieWeek Schijndel mee in Tiroler sferen. Foto: Wendy van Lijssel

KVW ging 'per slee naar beneee'!

SCHIJNDEL – Terwijl het in de meeste kernen in de regio nog staat te gebeuren, genoten in Schijndel afgelopen week al 180 kinderen van de jaarlijkse KinderVakantieWeek. Onder de noemer 'KVW gaat per slee naar beneee', was alles gegoten in Tiroler sfeer inclusief winterse zeskamp, bouwdorp, Tiroler Party, Aprés Skiën en zelfs Heidi und Helga ontbraken niet. Samengevat volop sfeer waarbij ook de buien regen die er af en toe waren, de pret niet konden drukken.

Beleef het mee met de KVW. Dat is de boodschap van Kindervakantiewerk Schijndel die jaarlijks de organisatie van deze vermakelijke week voor basisschooljeugd van 6 tot 12 jaar organiseert. Een flinke kluif werk vooraf, maar ook in de week zelf waarbij de hulp van circa 100 vrijwilligers onontbeerlijk is als ook de financiële steun van talloze sponsoren. Ook dit jaar was KVW Schijndel 'uitverkocht'. Deze wordt intussen altijd de 2e week van de basisschoolvakantie gehouden. "Voorheen was het een weekje later en viel het nóg meer midden in de vakantie, maar omdat het dan (nog) moeilijker was om voldoende vrijwilligers te vinden, is het jaren geleden al een week naar voren gehaald", vertelt Marjan Vermeltfoort. Zij staat te boek als secretaris en is al twintig jaar nauw betrokken bij het hele spektakel. Dit jaar vond de 33e editie plaats.

Het kinderevenement was oorspronkelijk bedoeld om kinderen die door omstandigheden niet op vakantie gingen een leuke week te bieden. Je zou denken dat dit intussen achterhaald is, maar dat blijkt niet zo te zijn. Nog altijd zijn er kinderen die niet op vakantie gaan of weinig tot geen leuke uitstapjes hebben. In Schijndel wordt daar nog altijd rekening mee gehouden. "Voor we de inschrijving openen, hebben we contact met een aantal organisaties in Schijndel zodat kinderen uit kwetsbare doelgroepen, die graag mee willen doen, dat zeker kunnen", vertelt Vermeltfoort. Erna loopt het inschrijven verder vol. Zo ook dit jaar. Twaalf groepen met vijftien kinderen in allerlei leeftijden werden de hele week vermaakt met allerlei spelactiviteiten waarbij het zelf in elkaar timmeren van een (ski)hut zoals altijd centraal stond. Helga und Heidi oftewel Rian van der Schoot en Manita van der Leest namen alle kinderen de hele week mee op een winters avontuur in Tiroler sfeer. Sport en spelactiviteiten, bouwen, op tijd iets lekkers en vooral in een uitermate gemoedelijke sfeer in de buitenlucht samen doende zijn. Dat is waar het om draaide en precies wat de KVW Schijndel nastreeft. Vermeltfoort: "Samen is het sleutelwoord. Vooraf en gedurende de week. Dat is altijd een succes en écht genieten."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox