Logo meierij.nl


Foto: Haanwijk

In het Buitenlokaal Haanwijk zijn weer excursies

SINT-MICHIELSGESTEL - Op zondag 13 augustus is het Buitenlokaal op Landgoed Haanwijk in Sint Michielsgestel geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Binnen krijgt de bezoeker informatie over het werk van Brabants Landschap en om 13.00 uur start er een rondleiding door het gebied onder leiding van natuurgidsen van IVN en Natuurgroep Gestel. Van 12.00 tot 15.00 uur is er een imker aanwezig, die alles kan vertellen over het leven van de bij. De vrijwilligers van de Kindermoestuin laten de tuin en hun werk met de kinderen zien. Het Museum Romeins Halder is van 12.00 tot 16.00 uur open voor belangstellenden.
Tevens start er om 11.00 en om 12.30 uur een vaartocht in Halder. Daar verruilen bezoekers het vaste land voor het water en stappen in een bootje van de Hertogboeren om 's Hertogenbosch eens te bekijken vanaf de Dommel. De tocht voert langs Kasteel Maurick (Vught) en Oud Herlaer (St.- Michielsgestel). De tocht begint bij de steiger in Halder en duurt ongeveer één uur.
De natuurwandelingen zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Voor de vaartocht betalen deelnemers 9 euro. Beschermers van Brabants Landschap betalen 6 euro op vertoon van hun jaarkaart. Kinderen tot en met 12 jaar ontvangen 50% korting, kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Betaling is contant, aan boord is geen pinmogelijkheid. Aanmelden voor de vaartocht dient minimaal 48 uur van tevoren te gebeuren via www.vestingfietsen.nl

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox