Logo meierij.nl


Foto: BHIC

Kijk naar Toen: Schuimt en krast niet

LIEMPDE - Gezellig is het, zo samen aan de afwas. Deze Liempdse dames hebben er wel lol in. Het lijkt bijna reclame, maar de foto is gemaakt tijdens het 60-jarig priesterfeest van pastoor Kluytmans.

In het midden: een grote pan en een poederbusje. Hier wordt geschrobd met 'modern en praktisch poeder' Vim, want 'Vim schuimt en kan niet krassen'. En zonder zichtbare moeite krijgen deze dames de vaat ermee schoon.

Volgens onze gegevens zijn het Door Mateeuwsen, Jo van Abeelen en Tiny Kelders die er zo stralend bij staan. De foto doet vermoeden dat het hier om dikke vriendinnen gaat. Was dit ook zo? En vormen de dames nu, al die jaren later, nog steeds een hecht team? Roept deze foto herinneringen bij je op?

Aan de drie dames of aan het feest? Of denk je gewoon met enige nostalgie terug aan afwassen met de hand, samen in de keuken?

KIJK NAAR TOEN

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms opmerkelijk en altijd boeiend. Het mooiste zijn de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf afdrukte? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl, tijdens werkdagen telefonisch op 073-6818500, of via de post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox