Logo meierij.nl


Roger, Mike, Jurgen en 'vader' Arie gaan Hard den Hoek om tijdens het 24-uurs Solexrace Festival. Op de foto ontbreekt monteur Twan Snoek. Foto: Wendy van Lijssel
Roger, Mike, Jurgen en 'vader' Arie gaan Hard den Hoek om tijdens het 24-uurs Solexrace Festival. Op de foto ontbreekt monteur Twan Snoek. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

'We proberen de race uit te rijden'

Ze hebben er al eerder het een en ander over 'gehoord', maar stonden zelf nog nooit aan de start. Daar komt dit jaar verandering in. Team Haan Wheels 'Hard den Hoek om' doet dit jaar mee aan het 24-Uurs Solexrace Festival aan de Heibloemsedijk 7 in Heeswijk. Het evenement wordt gehouden van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus, is gekoppeld aan Kika. Daarnaast is er een Brascross en heeft het festival een muzikaal feestprogramma met dj's en bands in drie feesttenten. De heren zijn volop in voorbereiding.

SCHIJNDEL - De sfeer en joligheid bij Team Haan Wheels 'Hard den Hoek om' enkele weken voor de strijd los zal barsten, is ongekend. Jurgen van de Bungelaar uit Utrecht, Roger van der Donk uit Den Dungen, Mike van den Bogaert uit Den Bosch en hun monteur Twan Snoek uit Schijndel hebben er zin in en volop 'babbels'. De wetenschap dat zij 24 uur lang een parcours gaan afleggen dat ook nog door twee cafés en een stierenstal gaat, kan hen, nu zij er nog warmpjes bij zitten en onvermoeid zijn, niet deren. "Wij bereiden ons goed voor. We zijn aan de lijn, hebben ons eetpatroon aangepast, we drinken niet meer en ook niet minder en we zijn intussen aan het hardlopen", grappen de heren.

Nadat zij zich door een collega die al jaren meedoet met een ander team, hadden laten 'opnaaien', werd besloten om mee te doen. Arie den Haan uit Schijndel, die door de mannen, als 'de vader van ons team' wordt omschreven, had nog een solex staan. Een vehicle, want er deugde niks aan. Hij zette het ding bij Haan Wheels waarna de eerder beschreven collega de solex in de nok van het circus hing. "Dat maakte ons echt niets uit. Het heeft er weken gehangen", lacht het team. Aansluitend werd het toch naar beneden gehaald en vooral dankzij alle inspanningen van papa Den Haan staat er intussen een geprepareerde solex klaar. "Ik heb talloze testritjes gemaakt over een vergelijkbaar parcours als dat van de solexrace en aan de hand van het reglement, nog enkele aanpassingen gedaan", vertelt Arie. Het team: "Wij doen mee voor ons plezier en zijn hiermee gelijk een weekendje weg met zijn allen", stellen ze. Dan serieus: "We gaan wel proberen om die race uit te rijden", om lachend toe te voegen: "Dat zijn we aan onze 'vader' verplicht want die heeft er krom voor gelegen dat we een goed lopende solex hebben. Met dank trouwens ook aan onze sponsoren zoals RD-MX Movies, 97 Motorsports, SBS Suspensions en nog een aantal anderen."

Voor het complete programma kijk op:

www.24uurssolexrace.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox