Logo meierij.nl


Leden en potentiële leden zijn welkom voor de aftrap van het nieuwe seizoen van DUBOS in Den Dungen. Ook Henk Verhagen (De Sik) en zijn muzikale vrienden luisteren de middag op. Foto: Wendy van Lijssel
Leden en potentiële leden zijn welkom voor de aftrap van het nieuwe seizoen van DUBOS in Den Dungen. Ook Henk Verhagen (De Sik) en zijn muzikale vrienden luisteren de middag op. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Leden en nieuwe leden zijn welkom

Met een gezellige middag met een hapje, drankje en vertier opent de Dungense Belangen Organisatie Senioren oftewel DUBOS uit Den Dungen donderdag 31 augustus vanaf 14.00 uur bij Boer Goossens het nieuwe seizoen. Niet alleen leden krijgen een warm onthaal. Ook potentieel nieuwe leden worden gastvrij ontvangen. Indien zij zich deze middag aansluiten betalen zij het eerste jaar slechts 10 euro voor een lidmaatschap.

DEN DUNGEN – Omdat beide verenigingen doende waren met het aanbieden van nagenoeg dezelfde activiteiten, werd in 2016 besloten om de plaatselijke KBO afdeling en Vrouwen Actief samen te voegen. Onder de nieuwe naam DUBOS is zo een grote vereniging ontstaan die zich tot doel stelt de belangen te behartigen van iedereen van 50 jaar en ouder binnen Den Dungen en Maaskantje. Dat doen zij met activiteiten op alle fronten. "Ons aanbod is groot en gevarieerd. Zwemmen, fietsen, body pump, country linedance, kaarten, biljarten, yoga, koersballen maar ook toneelvoorstellingen, etentjes, dagreisjes en een kerstmiddag. Niemand hoeft zich te vervelen, want er is dagelijks wel iets te beleven", vertelt voorzitter Ben van Roy.

Het is echter nog niet alles. DUBOS springt ook bij indien er hulp nodig is. "We hebben ouderenadviseurs in ons midden die weten waar zij over praten en helpen bij administratieve ondersteuning inzake de WMO voor zorg en wonen en financiële zaken. We organiseren verder lezingen met gastsprekers over onderwerpen die interessant of van belang zijn voor mensen van 50 jaar en ouder", aldus van Roy. Leden ontvangen maandelijks de nieuwsbrief met alle ins en outs van de vereniging en het blad ONS van KBO-Brabant. "Daar zijn we bij aangesloten zodat we ook op provinciaal en nationaal niveau voor de belangen van onze leden op kunnen komen", legt van Roy uit.

Momenteel telt DUBOS al circa 500 leden. Een behoorlijke vereniging dus die echter graag nog verder doorgroeit. Voor zowel leden als potentieel nieuwe leden wordt donderdag 31 augustus het nieuwe seizoen geopend. "Vanaf 1 september begint ons programma. Dat luiden we altijd feestelijk in", aldus van Roy opgewekt. Voor iedereen staat er een hapje en een drankje klaar en er is gezellige muziek van plaatsgenoot Henk Verhagen en muzikale vrienden. Van Roy: "Het is doorgaans een drukbezochte en gezellige middag. Iedereen kan een beetje bij buurten en wie wil kan met de voetjes van de vloer en/of meezingen." Dan: "Voor potentieel nieuwe leden is het een mooie gelegenheid om sfeer te komen proeven. Wie het smaakt, kan zich aansluiten en betaald het eerste jaar slechts 10 euro contributie."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox