Logo meierij.nl

Biljart- en dartmarathon voor het goede doel

Driebander René Rijken staat voor de uitdaging om 24 uur lang aan het biljart te staan. Hij zet zich in voor stichting Tim uit Schijndel. Meer info: www.stichtingtim.nl
Driebander René Rijken staat voor de uitdaging om 24 uur lang aan het biljart te staan. Hij zet zich in voor stichting Tim uit Schijndel. Meer info: www.stichtingtim.nl

Cafe de Linden in Den Dungen is op zaterdag 26 en zondag 27 augustus het middelpunt van de eerste Dungense biljart- en dartmarathon.

Den Dungen – Initiatiefnemer hiervan is Rene Rijken, zelf een fervent driebander. Overal in zijn omgeving zag hij dat er biljartmarathons werden gehouden, alleen zijn favoriete stekje Den Dungen ontbrak nog. In no-time wist Rene 24 tegenstanders te verzamelen en ook de locatie bij uitbater Wilco Vissers van Cafe de Linden was direct gevonden. Tot zijn grote verrassing wilde de Dungense dartvereniging Lindenbroeders, eveneens met thuishaven Cafe de Linden, hierbij inhaken. Ook zij darten dus 24 uur lang mee voor het goede doel. Dat is stichting TIM uit Schijndel geworden. Deze stichting biedt kleinschalige begeleiding aan kinderen met een beperking.

Op zaterdag 26 augustus trapt Rene om 16.00 uur af en eindigt zijn 24-uurs biljartmarathon, tegen 24 driebanders, op zondagmiddag 27 augustus om 16.00 uur. Het begin is spectaculair want zijn eerste tegenstander is niemand minder dan wereldkampioen driebanden Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther, bijgenaamd 'Ice-man'. Samen met Dick Jaspers werd hij wereldkampioen driebanden voor landenteams in 2016.

Maar het slotakkoord mag er ook zijn want uitbater Wilco Vissers van Café de Linden zal onder de muzikale tonen van de muziekgroep 'Hij en Hum' zijn laatste biljartkunsten van deze marathon op het laken laten zien.

Verdubbelaar

De Schijndelse stichting TIM is aangesloten bij het NSGK en via deze weg wordt het de stichting mogelijk gemaakt om de opbrengst van deze biljart- en dartmarathon te verdubbelen. Een mooie geste van het NSGK dat door Schijndelnaar Hennie van Osch, directeur TVE Reclameproducties wordt begeleid.

Initiatiefnemer Rene hoopt veel bezoekers te mogen verwelkomen in het café.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox