Logo meierij.nl


Welke herinneringen roept deze foto bij je op?
Welke herinneringen roept deze foto bij je op? (Fotopersbureau Het Zuiden)

Kijk naar Toen: Een sigaar uit eigen doos

SCHIJNDEL - Serieuze gezichten tijdens de Minijto, de Middenstand en Nijverheidstentoonstelling in Veghel in 1949. We nemen een kijkje in stand 101, de stand van A. van Heeswijk uit Schijndel.

Velasquez, Agio, Poorters-Toebach: het is wel duidelijk dat Van Heeswijk in de sigarenbranche zit. Daarmee past zijn winkeltje prima op deze expositie voor middenstand en nijverheid. Als we mogen afgaan op het nummer bij de stand (101), dan moet de tentoonstelling vrij groot zijn geweest, terwijl de Minijto dan nog maar net twee jaar ervoor van start is gegaan. In de vijftig jaar tussen 1947 en 1997 zijn er in Veghel 13 Middenstands- en Nijverheidstentoonstellingen, met de meeste bezoekers (50.000) in 1981. Daarna neemt het bezoekersaantal rap af en wordt er in 1997 de stekker uitgetrokken.

Herinner jij de Minijto? Of kocht jij je sigaren bij Van Heeswijk uit Schijndel? Welke herinnering roept dit kiekje bij jou op? Vertel het ons via kijknaartoen@bhic.nl Of ga naar www.bhic.nl/schijndel en reageer op onze site. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek daar op Kijk naar toen.

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek!

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox