Logo meierij.nl


Naast (speciaal) bier b(r)ouwt Toon van der Heijden ook een speciale bierfamilie en wie zich wil aansluiten is hartstikke welkom op de Open Dag. Foto: Wendy van Lijssel
Naast (speciaal) bier b(r)ouwt Toon van der Heijden ook een speciale bierfamilie en wie zich wil aansluiten is hartstikke welkom op de Open Dag. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Open Dag bij Sint Servattumus

SCHIJNDEL – Demonstraties, rondleidingen, muziek en uiteraard een lekker glaasje (speciaal) bier van de tap en de fles. Dát en een stuk onderlinge gezelligheid is te vinden tijdens de Open Dag zondag 3 september van 13.00 uur tot 20.00 uur van Bierbrouwerij Sint Servattumus aan de Ericastraat 11B in Schijndel. De toegang is gratis.

De Open Dag van Bierbrouwerij Sint Servattumus is voor de liefhebbers van een lekker glaasje en genoeglijk samenzijn intussen een niet meer weg te denken evenement. Het (speciaal) bier dat er gebrouwen wordt staat een hele middag/avond centraal, maar er is meer. "Amateurbrouwerij 't Hopbelleke verzorgt een demonstratie brouwen, wij verzorgen een demonstratie destilleren en er is een etikettenstand. Verder hebben we muziek van de Ten 11 Band en Screaming Billy. De Ten 11 Band is een Bluesrock band met een kenmerkende eigen sound en een gevarieerd repertoire. Rock coverband Screaming Billy zetten op een aanstekelijke manier een setlist neer met muziek van onder andere Deep Purple, Neil Young, The Doors en nog vele andere. In de pauzemomenten nemen onder andere blaaskapel 't Overschotje uit Schijndel en Tussen Neus en Lippen uit Den Bosch het muzikale roer over, dus er is volop leven in de brouwerij", doet brouwer Toon van der Heijden uit de doeken. Hij begon lang geleden in zijn keukentje, werd verbannen naar de schuur en begon uiteindelijk een professionele brouwerij aan de Ericastraat. De ambachtelijke brouwerij is gespecialiseerd in het brouwen van speciale streekbieren, speltbier en ambachtelijke 'etiketbieren'. Tot slot onderscheidt de brouwerij zich doordat zij brouwen met echte Skêndelse hop die onder andere geteeld wordt bij De Schaapskooi aan de Martemanshurk. Dat Van der Heijden professionaliseerde kon mede dankzij de hulp van zogenaamde obligatiehouders die voor een periode van vijftien jaar minimaal 50 euro inlegden. Tijdens de Open Dag krijgen deze 'aandeelhouders' hun jaarlijkse winstpercentage in bier uitgekeerd. "Het zijn allemaal mensen die betrokken zijn bij de brouwerij en Sint Servattumus een warm hart toedragen", meldt Van der Heijden trots. Dat was echter niet de enige reden. "We b(r)ouwen zodoende ook een 'bierfamilie' om ons heen. Een kring van liefhebbers die allemaal hun neus dezelfde kant in hebben staan", aldus Van der Heijden. Dat is intussen aardig gelukt. Er zijn inmiddels 250 obligatiehouders, maar nieuwe 'aandeelhouders' zijn altijd van harte welkom. Ook tijdens de Open Dag is het mogelijk om informatie in te winnen en aan te sluiten.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox