Logo meierij.nl


De eerste zeven woningen in het nieuwe wijkje Dorpshart in Helvoirt worden op 14 en 15 september opgeleverd. De overige 25 woningen volgen in de loop van dit jaar.
De eerste zeven woningen in het nieuwe wijkje Dorpshart in Helvoirt worden op 14 en 15 september opgeleverd. De overige 25 woningen volgen in de loop van dit jaar. (Foto: Peter Corvers)

Eerste fase Dorpshart Helvoirt klaar

HELVOIRT - De eerste zeven woningen in het nieuwe woonwijkje Dorpshart in Helvoirt worden deze maand opgeleverd. De overige 25 woningen volgen daarna in fasen. Medio december moeten alle 32 woningen gereed zijn en is dit deel van het Helvoirtse centrum voltooid. Het wijkje geeft straks, samen met het nieuwe HelvoirThuis en het woonzorgcentrum De Leyenhof, de dorpskern een ander aanzien.

Het plan bestaat uit alleen grondgebonden woningen op de plek van de voormalige Landmanschool, sportzaal de Wiekelaar en dorpshuis Gastenbosch die eerder zijn gesloopt. "De bewoners van de eerste zeven woningen krijgen op 14 en 15 september de sleutel", zegt Jo Rouschop van BPD Ontwikkeling. Deze woningen zijn gebouwd op de plek van de voormalige sportzaal. Het betreft zes twee-onder-een-kap woningen en een vrijstaande woning. "Dat met de bouw op deze plek is begonnen heeft vooral een praktische reden", zegt Rouschop. "Op die manier kun je vanuit het achterste deel van het gebied naar voren werken, dus vanaf het Martinipad naar de Kastanjelaan toe. Ook met de aanvoer van bouwmaterialen is dat handiger."

De nieuwbouw ging op 20 oktober vorig jaar officieel van start en wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Van Santvoort uit Veldhoven. Behalve de zeven woningen die nu worden opgeleverd zijn in het midden van de wijk nog achttien rij- en hoekwoningen waarvan zes bestemd voor starters, vier vrijstaande huizen en nog drie semi-bungalows. Bij de start van de bouw waren alle 32 woningen verkocht. De starterswoningen (185.000 euro) zijn allen naar jongeren uit Helvoirt of directe omgeving gegaan. De twee-onder-een-kap woningen gingen voor 325.000 euro van de hand. De vier vrijstaande woningen (tussen 485.000 en 529.000 euro) komen aan de Kastanjelaan, aan de rand van het nieuwe wijkje. "Wij hebben aanvankelijk met de gedachte gespeeld om vier grote bouwkavels aan te bieden", vertelt Rouschop. "Uiteindelijk is er toch gekozen voor vier woningen in een landelijk, dorpse stijl die aansluit bij de Kastanjelaan."

De inrichting van de wijk is een zaak van de gemeente Haaren die daarmee begint zodra de bouw gereed is. "Het wordt vooral een verblijfsgebied, verkeersluw met speelvoorzieningen", aldus een woordvoerder van de gemeente. "De Kloosterstraat wordt straks eenrichtingsverkeer vanaf de Kastanjelaan.Via het Martinipad kan dan het wijkje weer worden uitgereden. Op die manier bereik je dat het gebied een verblijfsgebied wordt."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox