In maart 1976 lag de Achterstraat in Helvoirt open om de riolering te vervangen. Wat weet jij hier nog van?
In maart 1976 lag de Achterstraat in Helvoirt open om de riolering te vervangen. Wat weet jij hier nog van? (Foto: BHIC)

Kijk naar Toen: Helvoirt op de schop

HELVOIRT - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms opmerkelijk en altijd boeiend. Het mooiste zijn de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je wat er gebeurde? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via kijknaartoen@bhic.nl

Tussen de bouwkeet en de graafmachine door zien we nog net de kerk van Helvoirt staan. Met deze foto zijn we beland in maart 1976, als een deel van het dorp flink op de schop wordt genomen. Dankzij het hekwerk weten we ook dat Van Creij en Van Hoek – een bedrijf uit Rosmalen – tekent voor het herstel van de riolering. De gebroeders Van Creij vinden we in onze archieven al terug in 1915, als zij het gemeentehuis van Heeswijk bouwen.

Maar terug naar de jaren zeventig; alles wijst erop dat dit werk niet binnen een dag of wat geklaard is. Herinner jij nog dat je straat geruime tijd open lag? Of heb je heel andere herinneringen bij het zien van deze foto? Vertel ze ons via kijknaartoen@bhic.nl.

Reacties

Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek daar op Kijk naar toen.

Meer berichten
Shopbox