Iedereen is ook nu al maandagochtend en woensdagavond welkom de inloop van het nieuwe Wijkplein West in Sint-Michielsgestel dat gevestigd is in het voormalige politiebureau. Foto: Wendy van Lijssel
Iedereen is ook nu al maandagochtend en woensdagavond welkom de inloop van het nieuwe Wijkplein West in Sint-Michielsgestel dat gevestigd is in het voormalige politiebureau. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Wijkplein West voor en met elkaar

SINT-MICHIELSGESTEL -In navolging van zijn succesvolle collega is recent, aan de andere kant van de Dommel, Wijkplein West in Sint-Michielsgestel van start gegaan in het oude politiebureau aan de Hortensiastraat 2. Een van de eerste activiteiten is een inloopochtend en -avond. Hiervoor wordt nog gezocht naar een 'klinkende' naam die tijdens de officiële opening onthuld wordt door de burgemeester. De Dorpstafel wordt verder voortaan op maandag bij Wijkplein West en vrijdag bij Wijkplein Oost van 10.00 tot 12.00 uur gehouden.

Een aantal vrijwilligers zijn al enige tijd doende met een inloop en verdeeld over een aantal werkgroepjes met het op poten zetten van activiteiten en het in kaart brengen van ideeën voor Wijkplein West. Die zijn er, volgens Margot van Hal die sturing geeft aan de nieuwe inloop genoeg, maar: "We hebben slechts beperkt de beschikbaarheid over de ruimtes van het voormalig politiebureau. Om te beginnen is er een inloop op maandagochtend van 09.30 tot 12.00 uur. Deze ochtend is gelijktijdig de Dorpstafel die voorheen in het Medisch Centrum werd gehouden. Verder is er ook een inloop op woensdagavond van 18.30 uur tot 21.30 uur. Op beide dagen is iedereen is van harte welkom voor een kop koffie/thee en een stukje gezelligheid. Ontmoeten staat centraal. Je kunt gezellig bij buurten, maar ook als er vragen zijn of iemand heeft hulp nodig bij het een of ander, kan dat aangekaart worden. Er is een aparte spreekkamer beschikbaar", aldus Van Hal opgewekt. En dat niet alleen. Ook is er een kast met spelletjes want: "We richten ons niet op één doelgroep. Onze inloop is voor jong en oud." Zij geeft als vrijwilliger sturing aan de inloop.

De activiteit gaat, als het even mee zit, binnenkort onder een andere naam verder. Van Hal: "Er is een prijsvraag voor een pakkendere naam. Degene die de leukste bedenkt, mag deze samen met burgemeester Pommer gaan onthullen op woensdag 15 november om 19.00 uur tijdens de officiële opening."

Van Hal en de andere vrijwilligers gaan er alles aan doen om van Wijkplein West een succes te maken. Van Hal doet een oproep: "Iedereen die mee wil denken, praten en doen is van harte welkom. Wijkplein West doen we voor en met elkaar. Samen kunnen we (veel) meer dan alleen." Een naam voor de inloop kan tot woensdag 8 november doorgegeven worden via e-mail: inloopkamer@gmail.com

Dit is ook het adres voor andere ideeën of wensen.

Meer berichten
Shopbox