Het kunstenaarscollectief GestART2002 viert het 15-jarige jubileum met een drie weken durende tentoonstelling met werken van de aangesloten kunstenaars en kunst van kinderen van zeven basisscholen. Op de foto Mieke Klaase en Dithlinde Crielaers . foto Wendy van Lijssel
Het kunstenaarscollectief GestART2002 viert het 15-jarige jubileum met een drie weken durende tentoonstelling met werken van de aangesloten kunstenaars en kunst van kinderen van zeven basisscholen. Op de foto Mieke Klaase en Dithlinde Crielaers . foto Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Collectief jubileum GestART2002

SINT-MICHIELSGESTEL - Al vijftien jaar zorgt kunstenaarscollectief GestART2002 dat iedereen of door een expositie of een kunstmarkt, jaarlijks op informele en toegankelijke wijze in contact kan komen met allerlei kunstuitingen. Een jubileum dat gevierd wordt met een grote tentoonstelling in het gemeentehuis van Sint-Michielsgestel. Naast werken van elf beeldende kunstenaars zijn ook kinderen van zeven Gestelse basisscholen in de weer geweest om aan de hand van het thema 'Samenwerken', iets te creëren. Alle kunst is te bezichtigen gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Netty Sebregts, Ben Kegge, Jan Bosch, Dithlinde Crielaers, Ingrid van Damme, Helma Janssen, Bep Mous, Jac Kapteijns, Cees de Korte, Vera Berendsen, Mieke Klaase en Henk van Wessel zijn allemaal beeldende kunstenaars en vormen met elkaar kunstenaarscollectief GestART2002. Daarmee laat de oprichtingsdatum en de plaats waar het zich voornamelijk afspeelt zich eigenlijk al lezen. "Ben Kegge, Jan Bosch en Helma Janssen stonden aan de wieg van het hele gebeuren. De doelstelling was en is om iedereen op informele. laagdrempelige wijze kennis te laten maken met allerlei kunstuitingen. Dat doen we door het organiseren van exposities waarbij we onze werken laten zien aan iedereen. Daarbij is het ook vaak mogelijk om de kunst te kopen voor een relatief laag bedrag. Verder staan we elke twee jaar aan het roer van een grote kunstmarkt waarbij niet alleen wij, maar ook andere kunstenaars uitgenodigd zijn hun werk laten zien en verkopen", vertellen schilders Mieke Klaase en Dithlinde Crielaers enthousiast. GestART2002 bestaat uit 12 beeldende kunstenaars die doende zijn met onder andere tekenen en schilderen met olie, acryl of aquarellen, airbrush, keramieken, maar ook hout bewerken en juwelen maken. Ter gelegenheid van het 15-jarige jubileum wordt een maar liefst drie weken durende tentoonstelling georganiseerd in het gemeentehuis van Sint-Michielsgestel. Daarbij zijn niet alleen de werken van bij het collectief aangesloten kunstenaars te zien want: "Er hangen ook zeven grote kunstwerken van 1 x 1 meter die door kinderen van zeven basisscholen op een stevige ondergrond zijn gemaakt aan de hand van het thema Samenwerken. Op school, thuis, bij de sportclub, met je vrienden, je familie, met mensen die anders denken of doen dan jij. Dat is een breed onderwerp dat door de scholen zelf verder is uitgewerkt. Het mocht geschilderd, getekend of geplakt worden", leggen de dames uit. Het resultaat is tot donderdag 23 november te zien tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Meer berichten
Shopbox