Wie weet meer over Santa Monica?
Wie weet meer over Santa Monica?

Kijk naar Toen: Starterswoning

ESCH - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Weet je wat er op dat moment gebeurde? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via onze website www.bhic.nl/esch of via mail kijknaartoen@bhic.nl

We zijn hier in Esch en kijken naar het klooster Sancta Monica. Het jaar is niet bekend, maar het op de foto nog aanwezige beeld van de Heilige Monica verdween in 1966. De laatste zusters verlieten Esch in 2005, waarna het klooster werd verbouwd: hier werden betaalbare starterswoningen gerealiseerd. Er zullen dus 'starters' zijn die al 20 jaar in dit prachtige gebouw wonen, er zullen hier kinderen geboren zijn die vrolijk in de kloostertuin geravot hebben en er zullen veel mensen zijn die vanuit dit monumentale pand de wijde wereld ingetrokken zijn. Wie van al deze mensen kan ons iets vertellen over het wonen in een omgebouwd klooster?

Hoe groot zijn die woningen, hoe comfortabel en bij de tijd zijn ze? Wie weet meer over deze foto? Vertel het ons via: www.bhic.nl/esch of via kijknaartoen@bhic.nl. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op Kijk naar toen.

Meer berichten
Shopbox