Logo meierij.nl


Lezing over 'Water in de Tuin' in Den Domp

HAAREN - In Den Domp wordt op dinsdag 14 november een lezing gehouden over 'Water in de Tuin'. Over de gevolgen van klimaatverandering en hoe je daar zelf op in kunt spelen. De Stichting Landschap Natuur en Milieu Haaren kiest dit jaar voor 'Water in de tuin' als educatief project. Actueler kan het bijna niet. Hoosbuien komen steeds vaker voor en geven overlast. Aan de andere kant is het regelmatig langdurig droog en warm. Dit merk je als eerste in je eigen tuin en buurt.
Je kunt er zelf wat aan doen. Daarom zet de LNMH in op dit belangrijke onderwerp waar iedereen mee te maken heeft. Het programma begint op 14 november al, met een afwisselende lezing waarin het thema van allerlei kanten belicht wordt. U kunt deze lezing gratis bijwonen. Vervolgens kun je beslissen om mee te doen aan een korte, praktijkgerichte cursus in drie delen. Deze wordt gegeven in januari, februari en maart op verschillende locaties. Daarin leer en zie je wat je zelf kunt doen om je tuin (en zo mogelijk ook je buurt) aan te passen aan de klimaatverandering. Lijdzaam afwachten en mogelijk tuin-tegeltax gaan betalen hoeft dus niet. Je kunt met hulp van dit project je tuinontwerp zelf aanpassen tot een klimaatbestendige 'regenwatertuin'.

De lezing begint om 19.30 uur in gemeenschapshuis Den Domp aan de Kerkstraat in Haaren. Deelname staat open voor iedereen. Meer info: www.lnmh.nl

Meer berichten
Shopbox