Albert Swinkels is trots op basketbalvereniging Den Dungk, die naast de sport ook tijd maakt voor maatschappelijke doelen. Foto: Wendy van Lijssel
Albert Swinkels is trots op basketbalvereniging Den Dungk, die naast de sport ook tijd maakt voor maatschappelijke doelen. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Den Dungk actief voor voedselbank

Basketbalvereniging Den Dungk uit Sint-Michielsgestel/Den Dungen heeft het hart op de juiste plaats. Zij doet meer dan trainen en een sportieve strijd leveren in de competitie. Zo organiseert zij op zaterdag 25 november van 10.00 uur tot 16.00 uur in samenwerking met en bij Albert Heijn in Sint-Michielsgestel een voedselinzamelactie voor de voedselbank. Leden van Den Dungk én iedereen dit initiatief steunt met lang houdbare producten zoals koffie, rijst en pasta zijn welkom deze aan te bieden donderdag 23 november van 18.00 uur tot 21.00 uur bij Sporthal De Misse in Den Dungen. Tot slot worden ook bedrijven gevraagd om het initiatief te omarmen.

Voorzitter Albert Swinkels van de basketbalvereniging is trots op zijn vereniging en wel om meerdere redenen. "We hebben een stabiele en gezonde club waar in een gemoedelijke sfeer getraind wordt en wedstrijden gespeeld. Qua niveau zitten we aan de top. We spelen namelijk eerste divisie. Verder vervullen we een maatschappelijke rol en zetten we ons bij tijd en wijle in voor anderen", vertelt Swinkels. Volgens hem is het voor de club logisch om af en toe buiten de lijnen van het sportveld iets te doen en staat het zelfs in het beleidsplan. Eerder organiseerde Den Dungk een run voor cliënten van Kentalis, werden daar basketbalclinics gehouden en eenzame ouderen mee genomen naar basketbalwedstrijden.

Zaterdag 25 november is Den Dungk van 10.00 tot 16.00 uur doende bij de Albert Heijn in Sint-Michielsgestel voor een voedselinzamelactie. "De spelers van Heren 1 delen een flyer uit met lang houdbare producten zoals rijst, thee, koffie, suiker en pasta. Ze gaan proberen het winkelend publiek te motiveren om iets te kopen en te doneren aan de voedselbank. Albert Heijn maakt het iedereen gemakkelijk door een hoek in te richten met lang houdbare producten. Het staat overigens iedereen vrij om deel te nemen en om iets van die lijst te doneren of iets anders wat lang houdbaar is", aldus Swinkels.

Omdat Den Dungk ook in Den Dungen traint en wedstrijden speelt wordt daar donderdag 23 november van 18.00 uur tot 21.00 uur een voedselinzamelactie gehouden bij sporthal De Misse. Alle ingezamelde producten gaan na afloop naar voedselbank Boxtel die alles verdeeld over pakketten. Tot slot is Den Dungk ook nog op een andere manier doende voor dit goede doel. "We zijn ook bezig om bedrijven actief te gaan benaderen om deze voedselinzamelactie te steunen hetzij door geld te doneren of op een andere manier", meldt Swinkels. Dan tevreden: "Den Dungk is een goede club. Wij doen meer dan alleen basketballen."

Meer berichten
Shopbox