Logo meierij.nl


Foto: fotopersbureau Het Zuiden

Kijk naar Toen: Een gymzaal in de school!

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Weet je wat er op dat moment gebeurde? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via onze website www.bhic.nl/boxtel (en ga naar Kijk naar toen) of via mail kijknaartoen@bhic.nl

Boxtel krijgt in 1949 een Hogere Burger School, waar leerlingen uit alle windstreken naar toegaan, van Oisterwijk tot Sint-Oedenrode. In 1953 komt er een nieuw gebouw én een nieuwe naam: het Jacob Roelandscollege (later weer omgedoopt tot het Jacob Roelandslyceum). Die nieuwe school heeft een noviteit: een echte gymzaal.

Op maandag 10 januari 1955 is het Jacob Roelandscollege officieel geopend. De fotograaf van persbureau Het Zuiden heeft verschillende momenten vastgelegd: de inwijding door mgr. Mutsaers, de toespraken en het diner. Ruim baan is er ook voor de foto's in de gymzaal. We zien jongens aan de ringen of op de brug. Hier zien we het hoe onder andere bisschop Mutsaerts toekijkt. Wie zijn de anderen?

Weet jij meer?

Ga naar www.bhic.nl/boxtel en ga naar Kijk naar toen. Of vertel jouw verhaal via: kijknaartoen@bhic.nl

Meer berichten
Shopbox