Logo meierij.nl


De tweede editie van de Meierij Cup wordt, als het aan de organisatie ligt, een nog groter spektakel dan verleden jaar met nóg meer herenteams maar ook dames teams en een mega theater tribune. Foto: Wendy van Lijssel
De tweede editie van de Meierij Cup wordt, als het aan de organisatie ligt, een nog groter spektakel dan verleden jaar met nóg meer herenteams maar ook dames teams en een mega theater tribune. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Spektakel in de zaal met Meierij Cup

Sporthal Theereheide aan de Eikenlaan in Sint-Michielsgestel verandert vrijdag 22, zaterdag 23, woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december van 17.30 uur tot 23.00 uur even in een voetbalarena van formaat tijdens de tweede editie van de L&L Meierij Cup. Dit jaar met een poule waarin naast twintig herenteams ook dames het tegen elkaar gaan opnemen, en nóg meer (voetbal)spektakel op de speciaal aangelegde voetbalvloer met hele goede scheidsrechters. verpakt in een lichtshow, dj's en uiteraard is er een tribune voor bezoekers.

De diehard veldvoetbalspeler baalt ervan als het winterstop is en hij noodgedwongen op zijn lauweren moet rusten. Om ook in de kerstperiode vorstvrij te spelen organiseren Johan den Otter, Maurice van der Pol, Rob de Groot en Henk Wagenaar de tweede editie van de L&L Meierij Cup. Een zaalvoetbaltoernooi voor veldspelers, E-pupillen en eerste dames- en herenelftallen uit de regio verpakt in een sportief en glamoureus jasje.

Na het succes van verleden jaar dit keer weer grootser opgezet. "Verleden jaar deden er zestien herenteams mee. Dat aantal is verhoogd naar twintig. Daarmee zitten we aan het maximum. Niet omdat we niet meer willen, maar omdat de zaal niet onbeperkt beschikbaar is en je in de avonduren ook qua tijd tegen een limiet aanloopt", vertellen de organisatoren. Daarbij komt dat er dit jaar ook voor het eerst acht dameselftallen het tegen elkaar op gaan nemen. "Damesvoetbal zit in de lift. Het betreft hier eerste dames elftallen. Als organisatie vinden we het zeker van meerwaarde om ook hen te laten deelnemen aan ons toernooi", aldus de heren.

Sneller

Veel veldspelers beoefenen ook zaalvoetbal. Hoewel je zou denken dat het nagenoeg dezelfde sport betreft is dat zeker niet het geval. "Het enige wat overeenkomt is het spelen met de bal om die in de goal te jagen. Zaalvoetbal is veel sneller dan veldvoetbal. Het gaat doorlopend op en neer, er wordt veel gescoord en omdat het een hele snelle sport is waar je erg moe van wordt mag je continue wisselen", zetten de heren enkele verschillen op een rijtje.

Dat veel veldspelers het leuk vinden om in de rustige winterperiode nog een keer lekker te knállen blijkt. Het kostte de organisatie ook dit jaar geen moeite om teams te vinden om deel te nemen. Bij de recent gehouden loting die bepaalt welke teams het om te beginnen tegen elkaar op gaan nemen waren veel afgevaardigden van deelnemers aanwezig en de live stream werd door honderden mensen gevolgd. Dit tot grote tevredenheid van de organisatie.

Showbizzstijl

De L&L Meierij Cup is geen doorsnee zaalvoetbaltoernooi maar wordt verpakt in showbizzstijl. "We hebben een dj die alle deelnemers mooi uitgelicht voorstelt aan het publiek waarna ze los kunnen. De Meierij Cup is zeker geen stille voetbalwedstrijd waarbij je alleen de spelers hoort schreeuwen tegen elkaar en het fluitje van de scheidsrechter. Het is een in licht en geluid gehuld sportief spektakel dat zelfs voor mensen die niets om het spelletje geven, leuk is om mee te maken", vatten de mannen het samen.

Meer berichten
Shopbox