De Sint en zijn Pieten zijn blij dat ze weer welkom zijn op kasteel Stapelen in Boxtel. Daar zijn nog tot 3 december allerlei activiteiten voor de kinderen.
De Sint en zijn Pieten zijn blij dat ze weer welkom zijn op kasteel Stapelen in Boxtel. Daar zijn nog tot 3 december allerlei activiteiten voor de kinderen. (Foto: Hanneke Ketelaars)

Sinterklaas in een kasteel vol muziek

BOXTEL - Sinterklaas is sinds zondag weer in Boxtel. Zijn boot meerde rond 12.30 uur aan waarna hij verwelkomd werd door burgemeester Mark Buijs. Een feest voor de kinderen in Boxtel en bij een feest hoort muziek. Het thema voor Stapel op Sint is dit jaar dan ook 'een Kasteel vol muziek'.

In verband met het bezoek van Sint op Stapelen zijn er ook andere activiteiten rondom het verblijf van de Goedheiligman in Boxtel georganiseerd. Dankzij de Vrienden van Sint in Boxtel kon er dit jaar een speciaal boekje uitgebracht worden waarin het programma, een kleurplaat, twee plattegronden, tekst van liedjes en allerlei leuke dingen meer zijn opgenomen. Bijzonder is het speciale wensenlijstje waarmee kinderen eens iets kunnen wensen voor een ander. Kinderen kunnen dit zelf invullen en inleveren bij Kasteel Stapelen, tot 3 december. De organisatie zal hier daarna een(of meerdere) wens(en) van in vervulling willen laten gaan.

In het gebied vanaf Blokker tot Toko Boxtel, Croonpassage en Markt kan men plaatjes zoeken in de etalages van de winkels. Op het plaatje in de etalages is een deel van een zin te vinden. De uitkomst van de speurtocht kan ingevuld worden in het boekje.

Vanuit de gedachte dat Ieder kind een bezoekje moet kunnen brengen aan de Sint zal er ook dit jaar geen entree worden gevraagd voor een bezoek aan het kasteel. In het kasteel kunnen bezoekers onder begeleiding van een wegwijs Piet een bezoek brengen aan de postkamer, de werkkamer van de Sint, de wenteltrap naar boven nemen naar de slaapkamer van de Sint. In het park zijn Pieten de kinderen aan het vermaken en op het binnenterrein worden diverse spelletjes georganiseerd waar stempels mee verdiend kunnen worden. Ook Amerigo is in de stal, maar moet wel bijslapen van zijn nachtelijke werkzaamheden. De muziekpieten gaan er ieder weekend weer een feestje van maken.

Sint verblijft tot en met 3 december op kasteel Stapelen. Van maandag tot en met vrijdag zijn de groepen 1, 2 en 3 van alle scholen (uit de gemeente Boxtel) uitgenodigd. Hiervoor is inmiddels een planning gemaakt voor elke groep. Het kasteel is deze dagen niet toegankelijk voor andere bezoekers. Op zaterdag en zondag is het kasteel voor iedereen toegankelijk:
- Zaterdag 25 november en zaterdag 2 december: 10.00 tot 12.30 uur, 13.30 tot 16.30 uur en 17.30 tot 19.00 uur.
- Zondag 26 november en zondag 3 december: 10.00 tot 12.30 uur en 13.30 tot 16.30 uur.
Alle informatie over het bezoek van de goedheiligman aan kasteel Stapelen is te vinden op de website van Sinterklaas:

www.stapelopsint.nl

Meer berichten
Shopbox