Na zijn aankomst per stoomboot gaat de Sint door naar De Es. Foto: Michelle Bosmans
Na zijn aankomst per stoomboot gaat de Sint door naar De Es. Foto: Michelle Bosmans (Foto: Michelle Bosmans)

Sint per boot over de Essche Stroom

ESCH - Zondag 26 november arriveert Sinterklaas in Esch. Om 14.30 uur komt hij per (pakjes)boot aan, over de Essche Stroom. Hij wordt ontvangen bij de 'Witte Brug' aan de Spankertstraat. De Pieten zijn al eerder in het dorp, vanaf ongeveer 13.15 uur zijn ze op de Pietenpleintjes te vinden op De Beemd, Den Bogerd en de Zantakker.

Sint Nicolaas wordt bij de Witte Brug opgewacht en welkom geheten door burgemeester Zwijnenburg-van der Vliet. Ook fanfare Sint Willibrordus uit Esch is aanwezig. De fanfare en de kinderen begeleiden Sinterklaas naar Dorpshuis De Es, via de Dorpsstraat. Vanaf 15.00 uur kunnen de kinderen in het dorpshuis feestvieren met Sinterklaas en al zijn Pieten.

Sinterklaas heeft opnieuw een mooie slaapkamer in Esch. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen de slaapkamer bezoeken op dinsdagmiddag 28 november, donderdagmiddag 30 november en dinsdagmiddag 5 december, van 15.00 tot 16.00 uur. De organisatie hoopt dat Sinterklaas of Piet overdag een keer aanwezig is op de slaapkamer. Houd hiervoor Facebook in de gaten. De slaapkamer is opnieuw te vinden in De Opgang, de ruimte achter de sacristie in de Willibrorduskerk in Esch.
Ook dit jaar is Sinterklaas weer digitaal bereikbaar, via sinterklaas@soesch.nl. En op de website van Sinterklaas www.soesch.nl staat alle laatste nieuws over Sinterklaas in Esch.

Meer berichten
Shopbox