Een deel van het nieuwe wijkje Dorpshart in Helvoirt. In de derde week van januari worden de laatste vier woningen aan de Kastanjelaan opgeleverd. Daarna kan de gemeente met de (groene) inrichting beginnen.
Een deel van het nieuwe wijkje Dorpshart in Helvoirt. In de derde week van januari worden de laatste vier woningen aan de Kastanjelaan opgeleverd. Daarna kan de gemeente met de (groene) inrichting beginnen. (Foto: Peter Corvers)

Dorpshart Helvoirt bijna afgerond

HELVOIRT - Het nieuwe Dorpshart in Helvoirt is bijna gereed. In totaal worden er 32 woningen gebouwd waarvan er nu 28 zijn opgeleverd. Met dit nieuwe wijkje krijgt het centrum van Helvoirt, samen met het eind vorig jaar geopende HelvoirThuis en het zorgcentrum De Leyenhof een ander aanzien.

De bouw van het Dorpshart startte in oktober vorig jaar. In september werden de eerste zeven woningen opgeleverd, twee weken geleden achttien rij- en hoekwoningen in het midden van het wijkje opgeleverd en vrijdag drie semi-bungalows aan de Kloosterstraat. In januari worden de laatste vier vrijstaande woningen opgeleverd.

Denny en Anne Latupeirissa wonen met hun dochtertje Evi nu twee maanden in het Dorpshart. "We komen uit Hintham en ik heb mijn werk in Nieuwkuijk", vertelt Anne. "Dat was niet handig. We zijn rond gaan kijken en kwamen op Helvoirt uit, een leuk dorp. Het bevalt ons prima hier in deze nieuwe wijk." Danny komt net aanrijden. "We kiezen liever niet voor een grote nieuwbouwwijk zoals de Groote Wielen. Helvoirt is een gemoedelijk dorp. Ik kom uit Vught maar daar liggen de huizenprijzen hoger."

Toon en Jacqueline Noyen uit Helvoirt hebben onlangs ook de sleutel gekregen van hun nieuwe huis. "We zijn er hartstikke blij mee", zegt Jacqueline. "En een mooie plek", vult Toon aan, "vanuit ons huis kijken we uit op de toren van de Nicolaaskerk, wat wil je nog meer."

In een woning aan het Martinipad is Henk de Leeuw aan het klussen voor de nieuwe bewoners, zoon Jan en zijn vriendin Suzanne. "Die zijn acht jaar geleden naar Vught verhuisd omdat er hier geen huis te krijgen was. Ze zijn heel tevreden met dit huis", verzekert hij. "Alle onze vier kinderen zijn weggetrokken uit Helvoirt maar ze willen allemaal weer terug. Het is gewoon een leuk dorp." In dezelfde straat doet Hanneke van Wijk open. Ze is nog volop aan het inrichten. "Let maar niet op de rommel." Ze heeft ruim een jaar in Cromvoirt op een camping gebivakkeerd en woonde daarvoor 44 jaar in Helvoirt. "Ik ben blij met dit huis en dit wijkje", zegt Anneke als ze trots haar huis laat zien. "Vannacht slaap ik hier voor het eerst."

Vanuit De Leyenhof kijk je op het nieuwe wijkje. "Het ziet er mooi uit", zegt Jeanny van Bergen die in een appartement boven het zorgcentrum woont. "Maar het is nogal volgebouwd. Daardoor zit De Leyenhof nu wat weggestopt." Bewoonster Corrie Janssen vindt dat de nieuwe woningen beter aan de kant van de Bloeijmanstraat hadden kunnen staan en het zorgcentrum aan de Kastanjelaan. "Nu kijken veel mensen vanuit de Leyenhof op de daken van de huizen. Aan de Kastanjelaan is meer leven."

Meer berichten
Shopbox