Logo meierij.nl


Herken je iemand? Of het café zelf misschien?
Herken je iemand? Of het café zelf misschien? (Foto: fotopersbureau Het Zuiden)

Kijk naar Toen: Daar in het kleine café

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Weet je wat er op dat moment gebeurde? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via onze website www.bhic.nl/boxtel (en ga naar Kijk naar toen) of via mail kijknaartoen@bhic.nl

BOXTEL - De Zwaanse Brug is een begrip in Boxtel. De ontstelling is dan ook groot als de brug in 1944 door Duitsers wordt opgeblazen. Maar vier jaar later is het feest: dan wordt de opening van de nieuwe brug gevierd, onder meer door een bijeenkomst in het café.

Kijk wat langer naar deze foto en je hoort bijna het geroezemoes, je ruikt als het ware de lucht van sigarenrook, vermengd met die van verschraald bier. Het is februari 1948 en de Zwaanse Brug is terug in Boxtel.

Dat wordt uitgebreid gevierd, getuige de foto's die fotopersbureau Het Zuiden heeft gemaakt. We zien de fanfare, de toespraken die worden gehouden en een klein meisje dat een bos bloemen mag aanreiken. Ging het gezelschap daarna naar het café? Herkent iemand dit etablissement? Of weet je meer over de opening van de Zwaanse brug? Vertel het ons.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox