Logo meierij.nl


Popkoor Transparant is toegevoegd aan de vriendenkring van de band Baby Blue en gaat samen met heren en The Horny Horns knallen tijdens het Blue Fest.
Popkoor Transparant is toegevoegd aan de vriendenkring van de band Baby Blue en gaat samen met heren en The Horny Horns knallen tijdens het Blue Fest. (Foto: Wendy van Lijssel)

Blue, Horny en Transparant Feest

In dezelfde line-up staan als Jebroer, Dansado & De Feestneger, Mental Theo, The Dutch Queen tribute, Snollebollekes, The Guilty Six, The Allstarz, The Wetnecks én het podium delen en het dak er windkracht tien af blazen samen met de band Baby Blue en blazerssectie The Horny Horns. Dat is wat het bijna 90-koppige popkoor Transparant uit Schijndel zaterdag 23 december vanaf 14.00 uur gaat doen tijdens het Blue Fest in manege Molenheide aan de Heikampen.

SCHIJNDEL – Bijna 18 jaar geleden werd in Schijndel popkoor Transparant opgericht. Een koor dat zich, zoals de titel al aangeeft, volledig richt op het vier vijf en zelfs zes stemmig zingen van originele popmuziek. Van mooie ballads tot pittige uptempo nummers uit heden en verleden van onder andere Queen, Bon Jovi, Black Eyed Peas tot Marco Borsato en Bruno Mars. In een uitermate gemoedelijke sfeer wordt wekelijks gerepeteerd waarna de ingestudeerde nummers aansluitend vol enthousiasme op allerlei evenementen in de regio gedeeld worden met publiek.

Laatstgenoemde gaat zaterdag 23 december ook zeker gebeuren want: "Dan gaan we samen met coverband Baby Blue en blazerssectie The Horny Horns uitpakken tijdens het Blue Fest. Een festival dat de jongens organiseren waarbij zij allerlei muzikale vrienden uitgenodigd hebben om een optreden te verzorgen. Wij hebben ons, op hun verzoek, recent met veel plezier aangesloten bij deze vriendenclub. We voelen ons vereerd en hebben er heel erg veel zin in om met hen allemaal muzikaal te gaan knállen", aldus Transparant voorzitter Marjo van den Berg bevlogen.

Haar enthousiasme wordt gedeeld door Baby Blue en is niet de enige overeenkomst. "Transparant heeft zijn thuisbasis net als een aantal bandleden in Schijndel, waar ook deze 'blauwe party' gehouden wordt. Verder zingen er een aantal bekenden van ons mee. Het is een levendige, hippe groep mensen van diverse leeftijden die, en dat is natuurlijk ook belangrijk, ook nog eens kwalitatief goed zingen", vertelt toetsenist Niels van Heel uit Schijndel namens de band. Hij vervolgt: "Daar waar koren doorgaans last hebben van een stoffig imago, zijn wij ervan overtuigd dat dit koor, iedereen gaat verrassen." Volgens Van Heel wordt het hele festival sowieso iets om met hoofdletters in de agenda te zetten. "Dit wordt het leukste feestje van het jaar. Een breed scala aan topartiesten, lekkere drankjes en dat in het mooist aangeklede winter wonderland in de wijde omgeving", overtuigt hij.

De band stond bij bijzondere gelegenheden eerder XL on stage. Toch wordt dit, zo stelt van Heel, specialer'. Waar Baby Blue de gastmuzikanten voorheen nog wel eens een pauze gunden, wordt nu alles in de set met elkaar neergezet. Transparant voorzitter van den Berg heeft er zin in: "Het repeteren met de band was gaaf. Voor publiek wordt nóg leuker", weet ze.

Van Heel voegt lachend toe: "Alle artiesten die optreden zijn vrienden van ons. Met toevoeging van Transparant is onze vriendenkring op slag net zo mega als het optreden dat we met hen gaan verzorgen."

De paarden eruit en de muziek erin. Dat is samengevat het Blue Fest dat de band Baby Blue zaterdag 23 december vanaf 14.00 uur organiseert in manege Molenheide in Schijndel. Naast de gevarieerde muzikale vriendenkring van pop, rock en dance artiesten die aantreden, speelt de band zelf ook twee maal waarvan een keer XL met medewerking van The Horny Horns en popkoor Transparant. Kaartjes via www.bluefest.nl

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox