Logo meierij.nl


Na 40 jaar trouwe dienst op basisschool De Touwladder is het voor juffrouw Yvonne haar tweede thuis. Foto: Wendy van Lijssel
Na 40 jaar trouwe dienst op basisschool De Touwladder is het voor juffrouw Yvonne haar tweede thuis. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Jubileum voor juffrouw Yvonne

"Dit is al 40 jaar mijn tweede thuis en ik ga nog elke dag met even veel plezier naar mijn werk." Dat stelt juffrouw Yvonne van Ieperen van basisschool De Touwladder uit Sint-Michielsgestel. Een jubileum wat zij afgelopen week vierde met de hele school, (oud)collega's, familie en vrienden waarbij de jubilaris uiteraard lekker in het zonnetje werd gezet.

SINT-MICHIELSGESTEL – "Ik wist als kind al dat ik later juffrouw wilde worden. Het onderwijs is helemaal mijn ding", meldt juf Yvonne. Na de pedagogische academie werd ze aangenomen op wat toen nog de Michaelschool heette. "Het was de voormalige jongensschool. Toen ik er begon was het al een gemengde school. Alleen klas 5 en 6 (huidige groep 7 en 8) bestonden nog helemaal uit jongens. De meeste collega's waren overigens ook meesters. Dat is nu wel anders. Tegenwoordig bestaat het team uit allemaal dames", vertelt Van Ieperen.

Ze begon in groep 4 en stond in verloop van vier decennia ook voor groep 5 , 6 en 7. Die laatste groep heeft ze nu ook. Ze zag in verloop van tijd veel veranderen in het onderwijs, maar: "Kinderen veranderen nooit. Die zijn nog net zo enthousiast als toen ik net begon. Kinderen gaan graag naar school. Ze hebben nog steeds de drive om te willen leren en ik wil ze nog steeds graag iets leren", meldt Van Ieperen resoluut.

Wat ze de jeugd vooral bij wil brengen is, zo laat ze weten, iets waar ze later iets aan hebben. "Dat is niet per definitie alleen rekenen, taal, aardrijkskunde en geschiedenis, maar zeker ook hoe zij zich dienen te gedragen en op wat voor manier ze iets voor een ander kunnen betekenen. "Omdat ik graag wil dat kinderen goed leren, dat ze zich beleefd gedragen en ik wel met een computer overweg kan, maar er niet de snelste in ben, vinden sommige me een ouderwetse juf", weet Van Ieperen. Het kan haar niet deren want ze heeft nog steeds ontzettend veel plezier in haar werk.

Elf jaar geleden fuseerden de Michaelschool en de Beekhof en gingen beide scholen als De Touwladder verder. De teller liep bij van Ieperen gewoon door en staat intussen royaal op 40 jaar. Ze overwoog nooit om over te hoppen naar een andere school. Van Ieperen: "Dit is al 40 jaar mijn tweede thuis. Ik heb het hier vanaf de eerste dag heel goed naar mijn zin. Ook omdat ik altijd met een fijn team heb mogen werken. Ik ga daarom nog elke dag met even veel plezier naar mijn werk".

Het jubileum van juf Yvonne ging uiteraard niet stilletjes voorbij maar werd gevierd met een traktatie voor alle kinderen van 'haar' school en een high tea voor (oud)collega's, familie en vrienden.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox