Logo meierij.nl


Wim Pijnenburg, Fiet Cooijmans, Hilde Trommelen en Leo Schuurmans verheugen zich op de bijzondere nieuwjaarsreceptie Den Dungen Wenst Dat die verpakt is in allerlei vermaak. Foto: Wendy van Lijssel
Wim Pijnenburg, Fiet Cooijmans, Hilde Trommelen en Leo Schuurmans verheugen zich op de bijzondere nieuwjaarsreceptie Den Dungen Wenst Dat die verpakt is in allerlei vermaak. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Den Dungen Wenst Dat..............................

Verenigingen die zich presenteren, een ludieke loterij, muzikale optredens, het bekend maken van de Uitglijder van het Jaar en kennis maken met allemaal mensen die het afgelopen jaar in het dorp zijn komen wonen. Het staat allemaal te gebeuren tijdens Den Dungen Wenst Dat op zondag 7 januari vanaf 14.00 uur in Litserborg in Den Dungen. De deuren gaan om 13.30 uur open.

DEN DUNGEN – Al voor het derde jaar wordt in Litserborg de nieuwjaarsreceptie Den Dungen Wenst Dat gehouden, want: "We geven inwoners de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, de hand te schudden, gezellig bij te buurten en nieuwjaarswensen uit te spreken. Daarbij laat een aantal verenigingen en maatschappelijke organisaties iedereen zien wat zij doen. Gelijktijdig krijgen zij de gelegenheid om eventuele wensen voor 2018 kenbaar te maken. Dat kan via grootbeeld of mondeling onder aanvoering van presentator Mark Minkels in onze in huiskamersferen ingerichte ruimte", vertellen Wim Pijnenburg, Hilde Trommelen, Leo Schuurmans en Fiet Cooijmans, die voor de organisatie tekenen. Iets wat zij, zo laten ze weten, alleen maar kunnen dankzij de medewerking van een grote groep vrijwilligers die onder andere opbouwen, afbreken, als gastheren en vrouwen fungeren en hand en spandiensten verrichten. "Bij binnenkomst wordt iedereen gelijk warm welkom geheten en krijgt hij of zij een naambordje. Bij veel mensen is dat natuurlijk onnodig omdat in Den Dungen/Maaskantje velen elkaar al kennen. Ons dorp heeft het afgelopen jaar echter op maar liefst 130 adressen nieuwe bewoners gekregen. Mensen van buiten Den Dungen die hier zijn komen wonen. In samenwerking met wijkmakelaar Helma Smolders hebben al deze nieuwe plaatsgenoten een uitnodiging ontvangen voor onze receptie. Ze krijgen daarbij ook de gelegenheid om zich voor te stellen aan de gemeenschap. Dat hoeft niet, maar mag wel. Voor hen is een naamplaatje natuurlijk wél gemakkelijk", vertelt het organisatiecomité enthousiast. Ook dit jaar is er een ludieke loterij waarbij deelnemende verenigingen is gevraagd om een prijs, anders dan een pak koffie of een bos bloemen, beschikbaar te stellen. "Van de hond uitlaten, de heg knippen tot de stoep vegen. Het kan van alles zijn en is aan de verenigingen om te bepalen", meldt het comité. Verder mag iedereen stemmen op De Uitglijder van het Jaar 2017. "Er is een selectie gemaakt uit alle blunders die het afgelopen jaar plaats vonden. Bezoekers mogen hun stem uitbrengen. Aan het einde van de middag tellen we de stemmen en reiken de prijs uit", aldus het comité. Stichting Den Dungen Wenst Dat kan de middag realiseren met financiële steun van onder andere Minkels Advies en Staete Makelaars. Naast al het genoemde speelt de Van Huis Band, verzorgt Gerlof Trommelen een optreden en maakt het leerlingenorkest muziek bij de videoclip van het jaaroverzicht van videoteam De Donk. Samengevat is er een druk en vermakelijk programma en hoopt de organisatie, net als verleden jaar, weer velen te ontmoeten.

De nieuwjaarsreceptie Den Dungen Wenst Dat op zondag 7 januari vanaf 14.00 uur in Litserborg in Den Dungen laat een druk programma zien waarin verenigingen zich presenteren, er een ludieke loterij gehouden wordt, muzikale optredens zijn en de Uitglijder van het Jaar bekend gemaakt wordt. De toegang is gratis en de deuren gaan om 13.30 uur los.

reageer als eerste
Meer berichten




Shopbox