Logo meierij.nl


V.l.n.r.: Wethouder Harry van Rooijen, Martijn Bethlem en Roël Hoppezak namens Mabib.
V.l.n.r.: Wethouder Harry van Rooijen, Martijn Bethlem en Roël Hoppezak namens Mabib. (Foto: Ilse Sanders)

Wethouder van Rooijen tekent voor glasvezel

Meierijstad - De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Meierijstad komt een stuk dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders heeft eind 2017 ingestemd met de overeenkomst. Harry van Rooijen heeft zijn handtekening gezet onder de overeenkomst.
Glasvezel maakt meer mogelijk. Wethouder van Rooijen is blij met deze belangrijke stap. "Via het supersnelle glasvezelnetwerk kunnen adressen in het buitengebied dan gebruik maken van televisie-, internet- en telefoniediensten. Maar er is meer. Via dit toekomstbestendig medium kunnen ontwikkelingen rond (thuis)zorg, educatie en bedrijfsvoering ontsloten worden. Met de aanleg in de buitengebieden geven we de economische groei in die gebieden echt een stevige impuls."
Mabib start begin 2018 met de voorlichtingsbijeenkomsten. Daarin wordt informatie gegeven over aanleg, kosten van aansluiting en abonnement en de planning van de werkzaamheden. Mabib benadert bewoners en bedrijven in het buitengebied persoonlijk om de deelname te inventariseren.
Het is belangrijk om zoveel mogelijk deelnemers te werven. Mabib stelt namelijk de voorwaarde dat minimaal de helft van alle adressen meedoet. Pas als die ondergrens bereikt is, gaat de aanleg door. Het glasvezelnetwerk wordt dan aangelegd op veertig centimeter diepte. Streven is om in 2018 alles af te hebben.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox