Logo meierij.nl


De Dungense Ondernemers organiseren al decennia lang een carnavalsmiddag voor kinderen met een beperking uit Den Dungen en omgeving.. Foto: Wendy van Lijssel
De Dungense Ondernemers organiseren al decennia lang een carnavalsmiddag voor kinderen met een beperking uit Den Dungen en omgeving.. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Dungense Ondernemers pakken uit

Het zou eenmalig zijn. De feestelijke carnavalsmiddag speciaal voor kinderen met een beperking die in Den Dungen gehouden werd. Intussen zijn we een dikke vier decennia verder en organiseren De Dungense Ondernemers op zaterdag 3 februari vanaf 13.30 uur bij Boer Goossens al voor de 43e keer dit FEEST in hoofdletters. Niet alleen voor plaatsgenoten uit de doelgroep, maar ook voor kinderen met een beperking uit de regio. Opgeven kan nog t/m 24 januari, maar wees er snel bij want vol is echt vol.

DEN DUNGEN - Ruim vier decennia geleden organiseerden een aantal voetballende ondernemers uit Den Dungen voor het eerst een carnavalsmiddag voor kinderen met een beperking. Onder de noemer Dungense Voetbal Ondernemers werden voetbalwedstrijden tegen artiesten en later G-teams georganiseerd waarbij de opbrengsten ten goede kwamen aan deze middag. Het hele gebeuren sloeg vanaf de eerste keer dusdanig aan dat er tot de dag van vandaag jaarlijks een dergelijke carnavalsmiddag georganiseerd wordt voor deze doelgroep. Omdat enkele jaren geleden de voetbalwedstrijden plaats maakten voor een Hollandse Avond volstaat intussen de titel Dungense Ondernemers. "We zijn een gevarieerde club die bestaat uit maatschappelijk betrokken ondernemers die er plezier in hebben om kinderen met een beperking gratis een geweldige carnavalsmiddag aan te bieden", vertelt Dungense Ondernemer Jeanne Versfeld. Volgens haar geeft het alle aangesloten ondernemers veel voldoening als "we de stralende gezichten van onze gasten zien die middag." Zij worden door de ondernemers dan ook een hele middag in de watten gelegd. "Ze krijgen allemaal een knipkaart waarmee ze een drankje, chips en andere lekkernijen kunnen halen. We schenken overigens geen alcohol. Stil zitten en opletten is niet nodig. Iedereen mag lekker met de voetjes van de vloer want er treden een aantal artiesten belangeloos op en verder maken we het podium ook vrij voor onze gasten als ze aangeven te willen dansen of zingen", doet Versfeld enthousiast uit de doeken. Prins carnaval van Cello locatie De Binckhorst en zijn gevolg komen op visite als ook Prins Carnaval uit Den Dungen en zijn gevolg. Verder is er muzikaal vertier en plezier van cv De Perketuuters. Aan het einde van de middag krijgen alle gasten nog een goody bag. "Iedereen uit de doelgroep is welkom met een begeleider Niet alleen uit Den Dungen, maar uit de hele regio", aldus Versfeld. Dan:"Het is echt altijd groot feest voor iedereen die er is." Om op de gastenlijst te komen is het nodig vooraf aan te melden via cgversfeldbeheerbv@kpnmail.nl of 06-51191090. Let op: Vol is vol.

Meer berichten
Shopbox