Logo meierij.nl


Mink Versluis, Wim Vermeulen en Ton Zandbergen (niet op de foto) introduceren Walking Football in Schijndel. Foto: Wendy van Lijssel
Mink Versluis, Wim Vermeulen en Ton Zandbergen (niet op de foto) introduceren Walking Football in Schijndel. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

75-jarige Vermeulen voetbalt bij PSV

Hardlopen, de bal hoger houden dan heuphoogte en elkaar aanraken tijdens het spel. Het is allemaal verboden bij Walking Football. Een nieuwe vorm van voetballen speciaal voor zestig plussers die het leuk vinden om sociaal én actief bezig te zijn. Vanaf het komende voorjaar start de officieel bij de KNVB genoteerde nieuwe Walking Footballclub 'De Derde Helft' in Schijndel onder leiding van professionals bij v.v. Avanti in genoemde plaats. Sportievelingen uit genoemde doelgroep, zowel mannen als vrouwen in de regio, mogen zich aanmelden.

SCHIJNDEL – In 2013 kwam Walking Football overgewaaid vanuit Engeland. Grote clubs introduceerden deze nieuwe vorm van voetballen voor 60-plussers die graag op een goede, gezonde manier in beweging willen blijven in combinatie met een stukje gezelligheid. "De term walking football is niet helemaal juist", meent Wim Vermeulen uit Schijndel. Hij is samen met plaatsgenoten Mink Versluis en Ton Zandbergen doende de nieuwe sport in Schijndel te lanceren. Vermeulen vervolgt: "Walking football klinkt tamelijk tam en alsof je echt gaat voetballen. Het is echter slechts een vleugje voetbal want het belangrijkste is om op een sociale manier buiten bezig te zijn met stabiliteits- en bewegingsoefeningen." Vermeulen jokt er geen letter van als hij vertelt dat hij op 75-jarige leeftijd voetbalt bij PSV die met walking football van start is gegaan onder de naam 'Old Stars'. PSV introduceerde de sport en geeft mensen kans er in een 25-weken durende sessie kennis mee te maken. Vervolgens stopt het en is het de bedoeling dat deelnemers zich aansluiten bij een walking footballclub in hun omgeving of zelf een club opzetten. Laatstgenoemde is Vermeulen samen met Versluis en Zandbergen aan het doen. "Als 'De Derde Helft' gaan we het komende voorjaar beginnen op het terrein van v.v. Avanti'31 in Schijndel. Het seizoen gaat lopen van april tot eind oktober. In de (grote) vakantie ligt het even stil. In overleg met mensen die zich gaan melden zullen de trainingsbijeenkomsten op een dinsdag of woensdagochtend van 09.30 uur tot 11.30 uur zijn", doet Versluis uit de doeken. De sport is niet alleen bedoeld voor heren. Ook dames zijn van harte welkom om zich aan te sluiten. Anders dan bij een 'gewone' partij voetbal, mag er bij walking football niet hard worden gelopen, de bal mag niet hoger dan heuphoogte worden geschopt en speler mogen elkaar niet aanraken. Verder is er een klein doel, geen keeper en is het veld slechts een kwart van een normaal voetbalveld. Vermeulen en Versluis benadrukken nogmaals dat het er vooral om gaat op een sociale manier met elkaar in beweging te zijn. Vermeulen heeft baat bij de sport. "Ik beweeg met walking football anders dan normaal en vindt het daarbij leuk om andere mensen te ontmoeten", stelt hij resoluut. De Derde Helft wil met minimaal 15 deelnemers van start gaan. Niet alleen mannen maar ook vrouwen vanaf 60 jaar kunnen hieraan meedoen. Daar wordt vooraf even een gezondheidscheck gedaan. De trainingen worden verzorgt door eenfysiotherapeute met assistentie van twee stagiaires mbo/hbo Sport en Bewegen.

Meer berichten
Shopbox