De volwassenen en jongeren van cv De Geinstampers doen in twee categorieën mee aan het Liekusfist . Op de foto een kleine delegatie. Foto Wendy van Lijssel
De volwassenen en jongeren van cv De Geinstampers doen in twee categorieën mee aan het Liekusfist . Op de foto een kleine delegatie. Foto Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Het Liekusfist hoort er voor ons bij

SCHIJNDEL – Ze zijn een club die carnaval voor dit woordje plaatst dus als er in het Skêndelse iets te beleven valt op dat gebied zijn De Geinstampers van de partij. Zo werd van meet af aan deelgenomen aan de optocht, maar ook het LIekusfist werd nog nooit overgeslagen. Sterker nog. Aan dit liedjesfestival dat op zaterdag 27 januari om 20.00 uur gehouden wordt in het City Theater in Schijndel wordt door De Geinstampers deelgenomen met De Gein Kids in de Open Categorie en de volwassen met een origineel lied. Op moment van schrijven is het toverwoord oefenen, oefenen, oefenen………………………..

SCHIJNDEL – Een vriendengroep uit Schijndel stond in 1991 aan de wieg van carnavalsvereniging De Geinstampers. Het eerste wapenfeit was deelname aan de optocht hoewel: "We waren te laat met inschrijven maar deden toch mee door achter een hek te staan met de tekst; 'Geinstampers, te gek om los te lopen.' We wonnen er uiteindelijk zelfs een prijs voor", memoreren Geinstampers Angelie van der Heijden en Erwin den Otter. Na enkele jaren trouwden de meesten en kwamen er kinderen. Intussen bestaat de club uit 19 volwassenen en en zijn er maar liefst 21 Gein Kids tussen de 13 en 19 jaar oud. Als er op gebied van carnaval, activiteiten georganiseerd worden, proberen De Geinstampers erbij te zijn en/of mee te doen. Vandaar dat de club elk jaar deelneemt aan het Liekusfist. Hét liedjesfestival van Schorsbos dat jaarlijks in het City Theater gehouden wordt. "Dat hoort er voor ons bij. Wij doen al vanaf onze oprichting mee", aldus Erwin en Angelie opgewekt. Nadat het decennia lang de bedoeling was om een compleet nieuw lied voor het voetlicht te brengen dus nieuwe melodie en tekst, werd enkele jaren geleden ook de Open Categorie gelanceerd. "Dan hoeft er slechts een tekst gemaakt te worden op een bestaande melodie", weten Erwin en Angelie. Dat zij ermee bekend zijn is niet gek. Zij nemen voor het tweede jaar deel aan beide categorieën. De volwassen Geinstampers zingen Lô me nie làche. Een compleet nieuw lied gemaakt door Harrie Kemps die zorgde voor tekst en melodie, waarbij het arrangement van Teun Kusters is. De Gein Kids doen mee met een door Erwin geschreven tekst op het lied van Schorre Sjef. Dat de jeugd nagenoeg compleet ten tonele verschijnt zegt alles over het groepsgevoel en ze hebben er ontzettend veel zin in. "Het grote Liekusfist is een kei leuke avond die ook echt voelt als carnaval vieren", vertellen Pleun (17) en Roos (14) den Otter, Pien (17) van Oers, Mente (16) Broeren en Floor (14) Gooyaarts. De 'voorzang' wordt door zes jongeren gedaan en de rest zorgt voor 'body' bij het refrein. Dat een grote groep aangesloten is bij een jongerenkoor is natuurlijk handig. Erwin en Angelie zingen samen de solo bij de volwassenen. "Een compleet nieuw lied uit je hoofd leren is best lastig en solo zingen is spannend", melden ze om opgewekt toe te voegen; "Het is echter een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen."

Meer berichten