Van 20 tot en met 24 juni brengt OKtoneel 'Er valt iets te 4-en' op de planken op het hoofdveld van Voetbalvereniging RKVV Sint-Michielsgestel. 
Van 20 tot en met 24 juni brengt OKtoneel 'Er valt iets te 4-en' op de planken op het hoofdveld van Voetbalvereniging RKVV Sint-Michielsgestel. 

OKtoneel op weg naar 100-jarig jubileum

BOXTEL - Van 20 tot en met 24 juni brengt OKtoneel het spectaculaire jubileumstuk 'Er valt iets te 4-en' op de planken op het hoofdveld van Voetbalvereniging RKVV Sint-Michielsgestel. Een productie waar een speciale commissie binnen OKtoneel zo'n anderhalf jaar geleden mee begonnen is. Naarmate de datum steeds dichterbij komt wordt het ook allemaal concreter, spannender en uitdagender.

De schrijver van dit jubileumstuk, Faas Sengers, heeft het verhaal al enige tijd klaar en legt nu de laatste hand aan de arrangementen en teksten van liedjes die door verschillende spelers gebracht gaan worden. Het gehele stuk bestaat uit vier afzonderlijke verhalen die in elkaar verweven zullen worden. Een totale cast van zo'n 32 spelers, verdeeld over de vier verhalen, zijn dan ook al even aan het repeteren. Eerst elk verhaal afzonderlijk met de bedoeling om straks, medio maart/april, de verhalen samen te gaan voegen en met de totale groep te gaan repeteren. Een heel aangaan voor regisseur Anita van Hout, 32 spelers, ieder hun eigen karakter neer te laten zetten, oefenend in een ruimte die anders is dan straks daadwerkelijk het voetbalveld.

Een tweede groep die nu, in de laatste maanden naar de voorstelling, ontzettend hard aan het werk is, is de decorploeg. Bij een spectaculaire voorstelling hoort een spectaculair decor. Een decor ontworpen door Erica Morre en wat uitgewerkt gaat worden door een groot team van enthousiaste mensen o.l.v. Ron van Pinxten. Elk van de vier verhalen krijgt zijn eigen speelveld, verbonden d.m.v. bruggen, kabbelend water eronder. Omgeven door een wielerbaan, de oude toren en de befaamde Gestelse kiosk! Alles wat met eigen handen vervaardigd zal gaan worden. OKtoneel houdt belangstellenden komende maanden op de hoogte van al het reilen en zeilen richting het jubileum. Hou ook de website en facebook in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Meer berichten