Zaterdag 10 februari wordt in Sint Michielsgestel weer het traditionele Prinsendiner gehouden.
Zaterdag 10 februari wordt in Sint Michielsgestel weer het traditionele Prinsendiner gehouden.

Aanschuiven bij het Prinsendiner

Muziek van het Groot Bokkendonks orkest, de B-Kus, kletskoek van een bekende tonproater, variété van Jeroens Clan, de uitreiking van het Ereboktoraat aan Jan Peter Balkenende en gezellig tafelen waarbij een gedeelte van de opbrengst geschonken wordt aan het jeugdcarnaval in Sint-Michielsgestel. Het zijn een aantal ingrediënten van het Prinsendiner dat op zaterdag 10 februari vanaf 18.30 uur gehouden wordt in Conferentiecentrum De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel. Iedereen is welkom mee aan te schuiven.

SINT-MICHIELSGESTEL - In 1986 werd voor een select gezelschap in Sint-Michielsgestel voor het eerst een Prinsendiner gehouden. Gelijk het eerste jaar werd ook het Ereboktoraat in het leven geroepen. Een carnavaleske onderscheiding die destijds naar toenmalig minister Gerrit Braks ging die in Sint-Michielsgestel woonde. Hoewel het Prinsendiner tussen 1998 en 2006 van de menukaart verdween, werd het in 2007 in ere hersteld. Niet alle ingrediënten bleven intact. Het diner werd voor iedereen toegankelijk en voortaan kwam een gedeelte van de opbrengst ten goede aan het plaatselijke jeugdcarnaval. 'Hoewel het geen besloten gebeuren meer is, blijft het toch een beetje elitair', bekennen Wout van Son en Hennie Palte. Ze leggen uit. 'De toegangsprijs is 60 euro, exclusief drankjes. Doorgaans ga je niet alleen uit eten. Het is daarom opgeteld best prijzig.' Daar zijn we eerlijk in. Toch leert de ervaring dat het prinsendiner uitkomst biedt aan mensen die niet alle dagen carnaval willen vieren of naar de kroeg willen, maar wel zin hebben in een carnavalesk feestje', aldus Van Son en Palte. Uiteraard is Prins Judokus IX en zijn gevolg er en de jeugdprinsenclub. Een bijzonder moment is de uitreiking van het Ereboktoraat. Tientallen politici ontvingen de oorkonde afgelopen decennia. Na Ivo Opstelten in 2017 is het stokje doorgegeven aan Jan Peter Balkenende.

'De uitreiking wordt 'ingeluid' met een humoristisch praatje van Thieu van Berkel. Vervolgens krijgt Balkenende een mantel en academische cap op en is het de bedoeling dat hij een toespraak houdt. We sluiten af met een receptie waarbij iedereen hem met de oorkonde kan feliciteren', aldus van Son en Palte. De avond wordt besloten met een muzikale nazit.

Meer berichten