Ans Beijens uit Helvoirt is de lijsttrekker voor het CDA Haaren bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Het CDA wil dat er de komende jaren 150 woningen worden gebouwd in Biezenmortel. “De coöperatie van bewoners in Biezenmortel pakt echt  door, dat vind ik heel knap.”
Ans Beijens uit Helvoirt is de lijsttrekker voor het CDA Haaren bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Het CDA wil dat er de komende jaren 150 woningen worden gebouwd in Biezenmortel. “De coöperatie van bewoners in Biezenmortel pakt echt door, dat vind ik heel knap.” (Foto: Peter Corvers)

CDA Haaren klaar voor raadswerk

"Als we ooit een kans hebben de verkiezingen te winnen dan is het nu", zegt Ans Beijens (63), lijsttrekker van het CDA Haaren. "Wij hebben een mooi team gesmeed van acht mensen, ieder met zijn eigen deskundigheid, allemaal zijn ze klaar voor het raadswerk."

HELVOIRT - Ans Beijens, acht jaar raadslid, heeft duidelijk zin in de raadsverkiezingen. Een belangrijke klus, het schrijven van het partijprogramma, zit erop. "Daar hebben we veel energie in gestoken, het is tenslotte bepalend voor onze koers voor de komende jaren. We hebben uit alle vier dorpen met inwoners gesproken en opgeschreven wat er leeft in de kernen."

Zoals in Biezenmortel, waar inwoners verenigd in een coöperatie voor de leefbaarheid van hun dorp vechten. "Die pakken echt door, dat vind ik heel knap. Er is al contact met Tilburg vooruitlopend op de opsplitsing. De Vorselaer moet in combinatie met de school snel nieuwbouw krijgen. Ook willen we dat er de komende jaren 150 nieuwe woningen in Biezenmortel komen."

In Haaren, Biezenmortel en Esch zijn de dorpshuizen aan vervanging toe. Over die investeringen moet Haaren in overleg met de buurgemeenten omdat daarvoor op de Haarense begroting geen gelden opzij zijn gezet. "Dat kun je het gemeentebestuur kwalijk nemen. Het college wist dat we gingen opsplitsen, in elk geval dat de kans bestond. Had dat dan geregeld! Met de Vorselaer wordt nu haast gemaakt maar daar is jaren niks aan gedaan."

Voor een nieuw dorpshuis in Haaren is het gemeentehuis in beeld dat vanaf 2021 leeg komt. Kan Haaren nog wel zolang wachten? "Eigenlijk kan dat niet", erkent Beijens. "Den Domp is helemaal op. Maar misschien is het wel de beste optie, samen met andere functies zoals een politieloket, postagentschap, een bibliotheek-uitleenpunt, vvv, dat soort zaken." Over de discussie voor een fietstunnel of tunnelbak onder de N65 bij Helvoirt is de lijsttrekker duidelijk: "Het CDA heeft in mei 2016 inderdaad al ingestemd met een fietstunnel, maar dat was een voorkeursalternatief. Maar als nu uit onderzoek zou blijken dat een tunnelbak haalbaar is gaat daar onze voorkeur naar uit."

Ans Beijens was geen voorstander van opsplitsing: "Ik was voor een ambtelijke fusie, maar de uitslag van de burgerpeiling is duidelijk. Dus nu gas erop!" Het proces naar opsplitsing verliep moeizaam, vindt ze. "B&W had veel eerder knopen moeten doorhakken. En er is slecht gecommuniceerd. Waarom wil je opsplitsen en waarom ben je gedraaid? Dat had veel beter naar voren moeten komen." En als het CDA meedoet aan de nieuwe coalitie? "We hebben mensen voor de functie van wethouder. Ik noem geen namen. Eerst verkiezingen!"

Meer berichten
Shopbox