Marvin Vorstenbosch is, zo stelt hij, een autonoom kunstenaar die een fijne en inspirerende plek heeft gevonden om te schilderen bij TUF in Den Dungen. Foto Wendy van Lijssel
Marvin Vorstenbosch is, zo stelt hij, een autonoom kunstenaar die een fijne en inspirerende plek heeft gevonden om te schilderen bij TUF in Den Dungen. Foto Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Marvin ontwikkelt zijn eigen stijl

Tien jaar runde ze een, zoals ze zelf stelt, tussen kunst & kitsch winkeltje met oude en nieuwe meubels, decoraties en accessoires aan het Grinsel in Den Dungen. Om ruimte te bieden aan haar eigen creativiteit maar ook jonge kunstenaars de kans te geven op een goede werkplek gooide ze aansluitend het roer om en vanaf dat moment fungeert TUF als werkplek/atelier en worden er mooie, creatieve en kunstzinnige objecten gerealiseerd.

DEN DUNGEN – Circa 12 jaar geleden opende Annette Jacobs uit Den Dungen TUF. Een gevarieerde winkel met een naam die gelijk de collectie treffend weergaf. "Tuf is Brabants en betekent spullen. Je kunt ook 'meuk' of 'toei' zeggen. Verder is het een stoffeer techniek", vertelt ze. Tien jaar runde zij haar 'spullenwinkel' maar toen was het wel klaar. "Al doende kreeg ik steeds meer verzoeken van meubelontwerpers en fabrikanten voor het stylen en inrichten van stands op vakbeurzen. Sfeer creëren en zorgen voor eyecatchers", blikt ze terug en vervolgt. "Bij TUF kwam een net zo gevarieerd publiek over de vloer als de collectie. Oud, jong, arm en rijk.. Ik leerde er steeds meer jonge kunstenaars kennen die allemaal geholpen waren en zijn met een goede, betaalbare werkplek. Omdat de winkel ook ten koste ging van mijn eigen creativiteit heb ik uiteindelijk de knuppel in het hoenderhok gegooid en de winkel gesloten. Vanaf dat moment fungeert het als werkatelier voor mij en enkele jonge kunstenaars." Iets waar Jacobs veel plezier aan beleeft. "Ook voor hen is het beter en leuker. Het atelier werkt inspirerend, je hebt de ruimte en er zijn altijd gelijkgestemden om mee te 'sparren'", weet ze intussen. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten want mits passend bij het geheel worden door haar ingerichte stands ook voorzien van werk van de jonge kunstenaars uit haar directe omgeving. Zoals van Marvin Vorstenbosch. De jonge kunstenaar studeerde succesvol decoratie/restauratie aan het Lucas College in Boxtel. Aansluitend was hij enkele jaren te vinden op een kunstacademie in Den Bosch. Hoewel hij op beide studies wel het een en ander opstak qua techniek, kon hij er toch zijn creatieve 'ei' niet kwijt. "Ik zat vooral in een keurslijf waarin me verteld werd wat ik moest schilderen. Ik ben echter een autonoom kunstenaar. Ik wil vanuit mijn eigen visie werken en ben doende met het ontwikkelen van mijn eigen stijl."

Dan opgewekt: "Ik ben blij dat ik bij TUF een fijne werkplek heb gevonden", om toe te voegen: "Momenteel schilder ik ook huizen , maar ik hoop uiteindelijk van mijn kunst te kunnen leven."

Meer berichten