'De Witte Boerderij'.
'De Witte Boerderij'.

'De Witte Boerderij' sluit deuren

"Wat een tijd", zo verzucht Willemien Schellekens. Met weemoed denkt ze terug aan de zestig jaar die achter haar liggen. Haar antiekzaak in Sint-Michielsgestel, die eind jaren vijftig werd opgericht door haar moeder, heeft de tand des tijds doorstaan. "Maar nu is het mooi geweest. Ik ben nu op een leeftijd gekomen dat ik het rustiger aan wil gaan doen. Als je bijna 77 bent, is dat toch niet vreemd?"

Sint-Michielsgestel - "Vandaar dat we hebben besloten om al het antiek te verkopen en toe te werken naar een einde. Bovendien zou ik het nog erg leuk vinden om de grote schare aan vaste klanten weer te mogen begroeten. Om met elkaar herinneringen op te halen. En natuurlijk ook de klanten de mogelijkheid bieden tegen sterk gereduceerde prijzen meubels en accessoires te kopen."

Fundament

"Onze klanten hebben het fundament gevormd van onze zaak", vertelt ze. "In veel gevallen hebben we meer dan 35 jaar een relatie met klanten gehad, en nog steeds overigens. Toch zijn dit jaar nieuwe klanten van harte welkom."

"Ook al is de antiekbranche door de jaren heen enorm veranderd, het vak van antiquair is en blijft het allermooiste beroep. Dit ondanks het gegeven dat het moeilijk te accepteren is dat de generaties na mij minder oog hebben voor duurzaamheid, pracht en kwaliteit van antieke meubelen."

"Het zal dan ook niet meevallen om afscheid te nemen." Willemien valt even stil... "Per slot van rekening heb ik met hart en ziel ruim vijftig jaar het vak van antiquair mogen uitoefenen. Maar wellicht dat ik mensen in de toekomst op aanvraag nog kan helpen. Per slot van rekening blijven onze inkooprelaties in binnen- en buitenland bestaan."

Maar vooralsnog zal 2018 voor een groot deel bestaan uit de verkoop van onze bestaande collectie. Ik zeg het wellicht wat cryptisch, maar het woord "opheffingsuitverkoop" valt me zwaar. Al is het dat natuurlijk wel. Laten we eerlijk zijn."

Meer berichten