De cliniclowns krijgen een cheque.
De cliniclowns krijgen een cheque.

Cheque uit Esch voor stichting CliniClowns

Afgelopen zaterdag was het zover, de laatste aan ons Maatschappelijk Verantwoord Carnavallen gerelateerde activiteit vond plaats in "Ons Cafe" aan de Leunisdijk in Esch. Als klapper op de vuurpijl werd er een mooi bedrag, opgehaald bij de activiteiten, overhandigd aan stichting CliniClowns.

ESCH - Dat gebeurde in de vorm van een cheque. De organisatie: "We hadden een rikconcours, vanwege het grote succes wat eenzelfde avond vorig jaar geleverd heeft. Liefst zestig deelnemers gaven zich op om deze geweldige avond bij te kunnen wonen en het leuke kaartspel te kunnen spelen onder het genot van een hapje en een drankje." Om 21:11 kwam Ben Brouwhuis langs als afgevaardigde van de CliniClowns, om een cheque met het door verschillende activiteiten verkregen bedrag van 2500 euro in ontvangst te nemen.

CliniClowns zetten zich in door zieke kinderen of mensen met dementie in het ziekenhuis op te zoeken. Zij proberen hen een beetje op te vrolijken of te laten ontspannen. Dat gebeurt in ruim honderd ziekenhuizen in heel Nederland. Er zijn ongeveer 70 clowns actief. Daarnaast brengen zieke en gehandicapte kinderen met hun gezin wekelijks een bezoekje aan het CliniClowns College.

Oggelvorsen

"Wat hebben we hier als Prins Ricardo en Adje Door van genoten; dat alle Oggelvorsen samen met ons het goede doel een warm hart toedragen. Zelfs tijdens de carnavalsdagen! De rest van de avond werd er lekker verder gekaart, gedronken en gekletst met andere dorpsgenoten. Een lust voor het oog."

Van de zestig mensen die fanatiek rikken speelden was de jongste speler 13 jaar en was oudste deelnemer 82 jaar. "Op naar de rikavond van volgend jaar! En wie weet hoe er dan carnaval in de Oggelvorsenpoel wordt gevierd."

Meer berichten