Het oranjecomité in Den Dungen onder aanvoering van Ad van Uden, Mirjam Ran en Laurie Korsten hebben ook dit jaar, met hulp van velen, gezorgd voor een mooi programma met Koningsdag. foto Wendy van Lijssel
Het oranjecomité in Den Dungen onder aanvoering van Ad van Uden, Mirjam Ran en Laurie Korsten hebben ook dit jaar, met hulp van velen, gezorgd voor een mooi programma met Koningsdag. foto Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Koningsdagviering in Den Dungen

In nauwe samenwerking met veel verenigingen in het dorp lanceerde het oranjecomité in Den Dungen verleden jaar een Koningsdagviering 2.0 Een happening die een 'hit' was waar honderden kinderen aan deelnamen. Het succes smaakt naar meer waarbij de jubilerende harmonie zich dit jaar aangesloten heeft voor een extra traktatie.

DEN DUNGEN – Traditiegetrouw wordt de verjaardag van de Koning niet alleen in familiekring gevierd, maar door plaatselijke oranjecomités in het land aangegrepen om feestelijk uit te pakken. Zo ook in Den Dungen. Daar heeft overigens niet alleen de Koning iets te vieren, maar ook de plaatselijke harmonie. Die is daarom toegevoegd aan het rijtje verenigingen dat er samen met het oranjecomité weer een feest van gaat maken voor alle basisschoolkinderen. "We trappen de dag af om 10.30 uur bij Litserborg. We nodigen kinderen uit om daar te verzamelen met een versierde fiets, bolderwagen, step, iets anders of kom gewoon zelf versierd", steken Ad van Uden, Laurie Korsten en Mirjam Ran van wal. Ze vervolgen: "Na het hijsen van de vlag en wat officiële plichtplegingen vertrekken we in optocht naar de plaatselijke voetbalvelden. Vervolgens worden de drie mooist versierde fietsen beloond met een cadeautje en aansluitend begint de vrijmarkt voor en door kinderen." Jeugd die hun speelgoed aan de man/vrouw willen brengen hoeven zich niet op te geven, maar mogen een kleed uitrollen en tot 13.30 uur hun best doen zoveel mogelijk te verkopen. Om de honger te stillen hoeft niemand naar huis. "Harmonie Wilhelmina bestaat 100 jaar. Zij steunen onze viering financieel en trakteren verder alle kinderen tussen 12.00 uur en 14.00 uur op een gratis frietje", onthult het oranjecomité. Genoemde vereniging is niet de enige die bijdraagt. Ook het Sint Catharina Gilde en de tennis-, korfbal-, voetbal-, basketbal- en volleybalclub zetten zich in tijdens de sport en spelmiddag die na de vrijmarkt begint. "Er zijn door iedereen allerlei activiteiten bedacht. Van laser schieten tot balspelen, maar ook schminken en knutselen. Het is teveel om op te noemen. Niemand gaat zich vervelen", belooft het oranjecomité. Zij zijn heel blij met de hulp die zij van iedereen krijgen. Toch zou het ook fijn zijn als er zich nog een paar mensen aan zouden sluiten bij het bestuur. 'Vele handjes maken het werk licht en hoe meer zielen hoe meer vreugd', is daarbij het credo. Voor dit jaar is alles wederom in kannen en kruiken. Het oranjecomité heeft er zin in: "Als je al die kinderen lekker hun gang ziet gaan en ziet hoe leuk zij het vinden, dan geeft dat veel voldoening."

Meer berichten