De overhandiging van de cheque.
De overhandiging van de cheque.

Nieuwe impuls voor een hartveilig Boxtel

Heartsafe Boxtel ontving maandagmiddag van de gemeente een cheque met daarop het mooie bedrag van 10.000 euro. Bestuursleden Jack Hermans en Rien van Laarhoven namen blij verrast het geldbedrag in ontvangst van wethouder Maruška Lestrade-Brouwer.

Boxtel - Al jaren krijgt Heartsafe Boxtel subsidie van de gemeente om te zorgen voor een veilig AED-netwerk in de regio.
Volgens wethouder Lestrade is de cheque een extra financiële impuls voor het vele goede werk van Heartsafe Boxtel: "Om als Boxtel een 'hartveilige' gemeente te blijven, is onderhoud van het AED-netwerk belangrijk. Daar dragen wij als gemeente graag aan bij."

Vijfendertig

Gemeente Boxtel telt ongeveer 35 AED's, waarvan ruim dertig van Heartsafe. Voor iedere AED is er een contactpersoon, maar kunnen meer mensen worden opgeroepen om met het apparaat hulp te verlenen.
Een aantal AED's is aan vervanging toe; hierbij kunnen de extra middelen van pas komen.

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Meer berichten