In Liempde staat een oude klompenfabriek. Foto: Ad van de Wetering.
In Liempde staat een oude klompenfabriek. Foto: Ad van de Wetering.

Klompen maken in de fabriek in Liempde

Klompenmaker Ad Traa gaf zaterdag rondleidingen door zijn Klompenfabriek in Liempde. Hij deed dit voor zo'n zestig belangstellenden. Daarbij gaf hij een demonstratie van het machinaal klompen maken.

Liempde - Deze rondleidingen vonden plaats vanwege het thema: April Klompenmaand in het Groene Woud. Ad Traa is de enige nog overgebleven klompenmaker in Liempde. Het familiebedrijf produceert al sinds 1928 klompen. In dat jaar is de grootvader van Ad met de handgemaakte klompen begonnen.Later heeft de vader van Ad het proces geautomatiseerd.

Tot op de dag van vandaag worden er nog dagelijks Hollandse authentieke klompen gemaakt. Belangstellenden die ook eens een rondleiding in het klompenfabriek willen, liefst in groepsverband, kunnen contact opnemen via mail: corine@traaklompen.nl. Of via telefoonnummer 0411632598.

April is door Stichting Brabantse Klomp gebombardeerd tot de April Klompenmaand in Het Groene Woud, met als thema Brabantse Klomp & Brabants Populierenlandschap. Ook op zondag 15 april wordt er een Klompenbelevingsdag georganiseerd bij de diverse deelnemers in de dorpen Best, Sint-Oedenrode en Liempde. Er vinden deze dag tal van leuke klompenactiviteiten plaats bij diverse deelnemers aan de April Klompenmaand.

Meer berichten