Winter in 1955.
Winter in 1955.

BHIC Kijk naar toen: Uit de brand

Het is hartje winter, januari 1955. Er ligt flink wat sneeuw als de Commissaris van de Koningin Jan de Quay naar Boxtel komt om de nieuwe brandweerkazerne te openen.

Boxtel - Rechts op de foto zien we twee lange rijen met vrijwillige brandweermannen; links staat commandant Jo Bastings, de man links met de witte helm. Oud-premier Jan de Quay - die de officiële opening gaat verrichten - laat zich maar moeilijk ontwaren op deze opname.

Toch drukt De Quay een sterke stempel op deze bijeenkomst. In zijn toespraak pleit hij namelijk voor de oprichting van de regionale brandweer. Hierin zou Boxtel - als centrumgemeente – een spilfunctie moeten krijgen, zo benadrukt De Quay. Na de opening moet de Commissaris snel weer op pad want er wachten nóg twee klussen in Boxtel. Zowel het gemeentelijk waterleidingbedrijf als het openbaar slachthuis bestaan 25 jaar en ook daar is zijn aanwezigheid gewenst. Was je aanwezig bij de opening van de kazerne? Of zag je De Quay die dag soms op een andere plek in Boxtel? Mogelijk sta je hier op de foto? Vertel het ons en vertel het verhaal achter deze foto.

Kijk naar toen

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Reageren kan via www.bhic.nl/boxtel.

Meer berichten