De jubileumcommissie van harmonie Wilhelmina gaat er met hulp van velen voor zorgen dat het eeuwfeest van de vereniging er een wordt met festiviteiten toegespitst op alle leeftijden. Foto: Wendy van Lijssel
De jubileumcommissie van harmonie Wilhelmina gaat er met hulp van velen voor zorgen dat het eeuwfeest van de vereniging er een wordt met festiviteiten toegespitst op alle leeftijden. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Dungense Eeuwling pakt groots uit

Wilhelmina kleurt oranje, een Scratch special, een middag vertier in Herberg d'n Handwijzer, Vrienden van Wilhelmina live, een Heilige mis en Wilhelmina viert feest. Het kan én zal niemand ontgaan dat harmonie Wilhelmina in Den Dungen het weekend van vrijdag 27 april t/m zondag 29 april met een keur van feestelijke activiteiten voor alle leeftijden, het 100-jarige bestaan viert.

DEN DUNGEN – Wie jarig is trakteert. Het is iets dat harmonie Wilhelmina zeker gaat doen. Volgens de statuten bestaat de muziekvereniging op 2 mei 100 jaar en dat jubileum wordt drie volle dagen gevierd met de Dungense gemeenschap en andere belangstellenden. Als bijzondere feestlocatie worden de Jacobahallen aan de Hooidonksestraat voor deze bijzondere gelegenheid omgetoverd tot concertzaal. "We hebben allerlei feestelijke en uiteraard muzikale activiteiten en gaan de ruimte feestelijk aankleden en zorgen voor een goede akoestiek", vertellen Bart de Jong, Elise Boselie, Jac Sparidans, John van der Aa, Hans van Lieshout en Dennis Vorstenbosch van de jubileumcommissie. De afgelopen jaren waren ze, met hulp van velen, druk met het bedenken van een feestprogramma en in aanloop ernaartoe het organiseren van activiteiten en werven van sponsoren zodat er geld in de pot kwam om alles te betalen. Intussen ligt er een feestdis klaar met een dusdanig gevarieerd menu dat er voor elke leeftijd wel iets bij zit, wat lekker wordt gevonden. Een en ander werd daarbij samengesteld in goed overleg en nauwe samenwerking met plaatselijke verenigingen. Vrijdag 27 april wordt samen met het oranje comité (oranje) kleur dan wel extra glans gegeven aan de kinderactiviteiten ter ere van Koningsdag. De Scratch Special van 20.00 uur tot 00.30 uur in de avonduren is er voor jongeren van 12 tot 18 jaar met dj Matsoe Matsoe en Mc Mylo en een mega schuimparty met de Dungense dj's Luca en Max. De toegang is gratis. Zaterdag wordt samen met de Krabbertuin een gezellige middag gehouden voor een wat ouder publiek. Onder leiding van Nancy van Heeswijk en met medewerking van het leerlingenorkest wordt onder andere duo Slappe Thee ontvangen. De avonduren staan vanaf 19.30 uur in het teken van Vrienden van Wilhelmina Live. Een feestelijke muziekavond waarbij het harmonieorkest en de slagwerkgroep gaan spelen met allerlei artiesten en bands. De band Baby Blue speelt mee en is gestrikt voor een wervelende afterparty. Om zicht te hebben op het aantal bezoekers is voor beide zaterdag activiteiten een toegangskaartje nodig. Die kosten € 5,00 en zijn inclusief twee consumpties en garderobe. De volgende ochtend staat het leerlingenorkest paraat om de Heilige Dienst om 10.00 uur in de Jacoba de Meerdere kerk op te luisteren. "Vanaf 14.00 uur is iedereen tot slot welkom bij Wilhelmina viert feest. "Dat is voor iedereen. Belangstellenden, maar ook bevriende muziekverenigingen uit andere kernen van de gemeente Sint-Michielsgestel. In informele sfeer is er een receptie en kan iedereen ons, onder het genot van een glaasje, komen feliciteren."

Meer berichten