Een gezelschap met hoeden in Boxtel.
Een gezelschap met hoeden in Boxtel.

BHIC: Heren met hoeden in Boxtel

Tienduizenden foto's bewaren we in ons archief, en van veel foto's hebben we altijd wel wat informatie. Maar van deze opname weten we maar twee dingen: de foto is gemaakt door iemand van persbureau Het Zuiden en het gezelschap staat ergens in Boxtel.

Boxtel - Meer vermeldt de beschrijving van de foto niet dus moeten we het doen met datgene wat de foto zelf prijsgeeft. Helemaal links zien we de contouren van autobussen. Is het gezelschap op die manier vervoerd? Of staan we nu ergens bij een busstation?

Verder springt de meneer van het gilde (de gildekoning wellicht?) in het oog. Van de rest van het gezelschap valt op dat het uitsluitend mannen zijn. Hun kleding, brillen en vooral de grote hoeveelheid hoeden wijst erop dat we met deze foto ergens in de jaren vijftig zijn beland.

Een foto komt pas tot leven als duidelijk wordt waar we naar kijken. Gelukkig is een groot deel van de mannen is herkenbaar. Zie jij je vader, opa of buurman er tussen staan? Meld het ons en vertel het verhaal achter deze foto.

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms opmerkelijk. Altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl/boxtel en ga naar Kijk naar toen.

Meer berichten