Monique Versluis doet dit jaar voor de 5e keer mee aan de Alpe d'HuZes. Ze viert zaterdag 26 mei  met iedereen die wil het leven. Foto: Wendy van Lijssel
Monique Versluis doet dit jaar voor de 5e keer mee aan de Alpe d'HuZes. Ze viert zaterdag 26 mei met iedereen die wil het leven. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Monique Versluis viert het leven

Al vier keer eerder stapte Monique Versluis uit Schijndel op de fiets om mee te doen aan de Alpe d'HuZes. Het sponsor evenement voor KWF. Ook dit jaar reist ze weer af met, zoals ze zelf stelt, een zak geld boven op die berg, maar eerst viert ze het leven met een knalfeest voor iedereen die wil op zaterdag 26 mei van 20.000 uur tot 01.0 uur in De Nachtegaal in Schijndel. Naast dj Richard en Christel de Laat zijn er nog een aantal bijzondere gasten die belangeloos meewerken.

SCHIJNDEL - In 2011 stapte ze voor het eerst op de fiets voor deelname aan de Alpe d'HuZes. Daarmee was haar lot bezegeld. Ze liep er zowel een virus op voor het sponsor evenement waarbij deelnemers (hard)lopend, wandelend of fietsend tot maximaal zes keer de Alpe d'Huez beklimmen en geld ophalen voor KWF en sinds die tijd is Monique Versluis ook verslingerd aan fietsen. "Raar hé, tot het moment dat we met een aantal mensen besloten om mee te doen aan de Alpe 'd HuZes had ik nog nooit op een wielrenfiets gezeten. Ik heb er aansluitend een aangeschaft en ben gaan trainen." De sportieve dame brengt het verhaal vrolijk maar de reden voor deelname was van geheel andere orde. "In 2008 overleed een vriend in slechts vijf maanden aan slokdarmkanker. Dat zat nog heel vers in mijn geheugen toen we besloten mee te doen. De bedoeling is om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker zodat de ziekte onder controle komt en er uiteindelijk helemaal niemand meer aan hoeft te overlijden. Mijn doelstelling is altijd geweest om te proberen zoveel mogelijk op te halen en een zak geld mee die berg op te nemen", vertelt Versluis strijdlustig om te vervolgen: "Het evenement is er een met een lach en een traan. Iedereen daar heeft zijn eigen verhaal. Mensen helpen en ondersteunen elkaar.

Van 2011 t/m 2014 deed Versluis mee, vervolgens beklom ze in 2015 en 2016 de Mont Ventoux en ook was ze een jaar actief als vrijwilliger bij de Alpe d'Huez. Wat ze ook deed. Altijd kon ze rekenen op de steun van haar gezin. "Die helpen me altijd want ik doe allemaal gekke dingen om geld in te zamelen", aldus Versluis en vervolgt: "Er wordt vanuit de organisatie gevraagd om € 2500, - in te zamelen. Dat vind ik echter niet genoeg. Het is voor mij een sport om daar zo ver mogelijk boven te gaan." Dat deed ze in het verleden door bijvoorbeeld het inzamelen van oude kleding om deze aansluitend voor de kiloprijs te verkopen, maar ook de verkoop van nieuwe badkleding doet elke keer een aardige duit in het zakje. De verkoop van gehaakte poppetjes, en benefietdiner en een gezellige middag vol vertier op het plaatselijke zwembad. Versluis bedacht en ondernam de afgelopen jaren al van alles.
"Alles draait hier om de Alpe d'HuZes. Ik heb dat doel ook nodig om te blijven fietsen want nu ben ik gemotiveerd om te trainen en ga ik er echt voor. Als ik dat doel niet had, zou ik waarschijnlijk sneller afhaken. Ik wil drie keer die berg op en dat kan niet ongetraind."

Meer berichten