Om iets te doen voor de gemeenschap organiseert sambagroep Amizade De Beemden Benefiet, een middag en avond vol vertier  in en rondom de kiosk. Foto: Wendy van Lijssel
Om iets te doen voor de gemeenschap organiseert sambagroep Amizade De Beemden Benefiet, een middag en avond vol vertier in en rondom de kiosk. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Sambagroep Amizade aan de slag

Ze houden ervan om her en der muzikaal het zaakje op stelten te zetten én vinden het gelijktijdig belangrijk om iets te betekenen voor de gemeenschap.

SINT-MICHIELSGESTEL - Beide zaken worden op zondag 27 mei door sambaband Amizade uit Sint-Michielsgestel gecombineerd tijdens De Beemden Benefiet. Een evenement waarbij er vanaf 13.30 uur tot 21.00 uur voor jong en oud muzikaal en ander vertier is op en rondom de kiosk in park De Kleine Ruwenberg. De opbrengst is bestemd voor Vrienden van De Beemden. In 2016 werd in Sint-Michielsgestel sambaband Amizade opgericht. Een groep die met een keur aan slagwerkinstrumenten menig evenement pittig en swingend opschudt. Amizade is Portugees voor vriendschap. Het omschrijft gelijk de onderlinge sfeer tussen alle slagwerkers, maar is ook wat de band met hun mix van samba reggae en funky ritmes wil uitdragen naar anderen. Niet alleen in mooie muziek of woorden, maar ook met daden. Zondag 27 mei organiseert de band namelijk een benefiet voor (vrienden van )De Beemden. Verleden jaar al werd bedacht om iets te organiseren voor de gemeenschap en daar een plaatselijk goed doel aan te hangen. Marijke Rijkers, Lony Steijn, Gerda Lengkeek en Amizade oprichter en slagwerkdocent Marcel te Brake vormen met elkaar het organisatiecomité dat al geruime tijd druk is met alle voorbereidingen. "We besloten al snel iets voor onze oudere plaatsgenoten te doen. Na overleg met De Beemden om te informeren waar behoefte aan zou zijn werden we in contact gebracht met Pierre Immens van Vrienden van de Beemden. Dat is een stichting die zich inzet om het verblijf van bewoners te veraangenamen door het realiseren van zaken die via de reguliere geldstroom niet bekostigd kunnen worden", vertelt het comité. "Vrienden van De Beemden werd in 1994 opgericht. Vanaf dat moment hebben wij, dankzij donateurs, sponsoren, vrienden en allerlei evenementen en acties, al voor veel geld goede dingen kunnen doen", vertelt Immens. Hij vervolgt: "Dat neemt niet weg dat we het nog altijd bijzonder vinden als onze stichting een warm hart toegedragen wordt zodat wij weer iets extra's kunnen doen voor onze doelgroep." Het organisatiecomité laat op haar beurt weten het belangrijk te vinden dat ook zij, een steentje bijdragen. Zondag 27 mei is dat overigens niet één steentje, maar gelijk een hele stapel. Vanaf 13.30 uur tot 21.00 uur is er namelijk een programma met veel muziek en ander vertier. Het hoeft geen betoog dat ook Amizade deze middag/avond een optreden verzorgt maar: "Wij steken ook allemaal de handen uit de mouwen om alles in goede banen te leiden. Verder houden we een loterij. De prijzenpot is samengesteld dankzij plaatselijke ondernemers", aldus het comité. Verenigingen presenteren zich in een aantal stands en er is een zeer divers muzikaal programma met optredens van allerlei muziekgroepen uit Gestel en (wijde) omgeving in allerlei genres. Ook is er dans, een mini markt en hapjes en drankjes. De Beemden Benefiet is gratis toegankelijk.

Meer berichten