Geconcentreerde blikken aan de pokertafel. Deze foto is genomen tijdens het Open Nederlands Kampioenschap van vorig jaar.
Geconcentreerde blikken aan de pokertafel. Deze foto is genomen tijdens het Open Nederlands Kampioenschap van vorig jaar.

Pokeren om NK-titel in Berlicum

Café Frappant in Berlicum is volgende week woensdag de locatie van een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

Berlicum - Verspreid over heel Nederland worden er honderdvijfentwintig voorrondes gespeeld, met als doel het halen van de landelijke finale. Het Open Nederlands Kampioenschap Poker maakt het mogelijk voor alle pokerliefhebbers om mee te doen aan een laagdrempelig toernooi.

De speellocatie wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en de deelnemers gaan in eerste instantie spelen om de beste pokerspeler van de gemeente te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel 'Amateur Poker Kampioen van de gemeente Sint-Michielsgestel' dragen en krijgt bovendien een mooie beker.

Finale

Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. Niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales, die eerst nog even gespeeld moeten worden.

Laagdrempelig toernooi

Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website www.onkpoker.nl inschrijven.

Het kost iedere deelnemer een bedrag van 12,50 euro aan inschrijfgeld om mee te doen. "Door mee te doen krijgen zij niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi in een professionele setting te spelen", zegt Mathijs Jonkers. Hij is de organisator van het ONK Poker.

De voorronde in Sint-Michielsgestel begint woensdag 16 mei om 19.00 uur.

www.onkpoker.nl

Meer berichten