Er start een rondleiding door het prachtige gebied onder leiding van een natuurgids.
Er start een rondleiding door het prachtige gebied onder leiding van een natuurgids.

Nieuwe excursies in Buitenlokaal

Sint-Michielsgestel - Iedere tweede zondag van de maand is het Buitenlokaal geopend voor publiek. Op zondag 13 mei zal het buitenlokaal op Landgoed Haanwijk geopend zijn van 10.00 tot 16.00 uur. Binnen krijgt u informatie over het werk van Brabants Landschap en er start een rondleiding door het prachtige gebied onder leiding van een natuurgids van IVN of Natuurgroep Gestel om 13.00 uur. Bij mooi weer zal de bakker in het oude bakhuisje brood bakken. De vrijwilligers van de Kindermoestuin laten de tuin en hun werk met de kinderen zien. Het museum Romeins Halder is open van 12.00 uur tot 16.00 uur. Theehuis 't Haantje is bij mooi weer geopend.
Tevens start er om 11.00 uur en om 12.30 uur een vaartocht in Halder. Daar verruilen bezoekers het vaste land voor het water en stappen in een bootje van de Hertogboeren om 's Hertogenbosch eens te bekijken vanaf de Dommel. De tocht voert langs Kasteel Maurick (Vught) en Oud Herlaer (Sint-Michielsgestel). De tocht begint bij de steiger in Halder om 11.00 uur en 12.30 uur en duurt ongeveer een uur.

De natuurwandelingen zijn gratis en hiervoor hoeft u zich niet aan te melden. Voor de vaartocht betalen deelnemers 9,00 euro per persoon. Beschermers van Brabants Landschap betalen zes euro (op vertoon jaarkaart). Kinderen tot en met 12 jaar ontvangen vijftig procent korting, kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Betaling is contant.

Meer berichten