'Het gaat om contact met de mensen'

't Gemak nieuw eetcafé in Haaren

Peter Corvers

Eetcafé De Michel in Haaren is in andere handen. De nieuwe eigenaar Rik Boelens (24) en compagnon Tom van de Laak (27) gaan onder de naam 't Gemak op grote lijnen door met de vertrouwde formule van eetcafé De Michel. Drie generaties van de familie Michels zetelden aan de Haarendijk, 65 jaar lang. Mike sloot op 7 januari voor de laatste keer de deur.

Haaren - Op deze donderdagmiddag wordt er druk gewerkt. Klusjesmannen lopen af en aan. Kleine verbouwingen zorgen ervoor dat het interieur her en der een nieuw jasje of kleurtje krijgt. 't café kent sinds 2000 een grote zaal en een kelder. "Daar kunnen we kleinere groepen ontvangen, bijvoorbeeld boerenbruiloften of examenfeesten", zegt Tom.

Negen jaar geleden begon Rik Boelens bij zijn vader in restaurant Bosch en Duin in Udenhout als 'afwassertje'. "Toen stonden er vijf bruiloften in de agenda, nu is het de grootste trouwlocatie van Brabant. De afgelopen vijfenhalfjaar runde hij met zijn zus dit restaurant. "Een geweldige tijd. Maar wel veel massawerk, partijen van vier- of vijfhonderd man. Het was een moeilijke keus om te stoppen, daar niet van. Ik ben nu klaar voor een andere uitdaging." Hier in Haaren wordt het kleinschaliger, persoonlijker, we hebben straks meer contact met de mensen. Het persoonlijk contact met mensen spreekt mij aan."

Voor Tom, kok van beroep, is 't Gemak ook een nieuwe start. Op z'n vijftiende deed hij voor het eerst de kookschort voor in kasteel Maurick in Vught. Vervolgens werkte hij bij diverse restaurants zoals Noble Den Bosch en FG in Rotterdam. "Maar ik werkte altijd onder leiding van", benadrukt Tom. "Ik wil niet meer alleen in de keuken staan maar ook wel eens de andere kant van de horeca zien. Hier krijg ik de kans om mijn blik te verruimen, achter de bar, terras lopen, feestpartijen aannemen. Daar zit voor mij de uitdaging in. Helemaal de keuken uit zou ik niet kunnen, dan gaat het toch weer kriebelen. We beginnen met een team van vijf of zes man. Eerst een goeie start maken, kijken hoe het loopt en dan maken we verdere plannen", zegt Rik. "We zullen we het concept op den duur wel wat aanpassen." Kwaliteit moet daarbij het motto worden. "Een kleine kaart met eenvoudige gerechten van topkwaliteit, zoals saté en spareribs. Zodat mensen uit Oisterwijk zeggen: wij rijden even naar Haaren voor een sateetje. Na die beginperiode gaan we meer uitproberen. We gaan ook een assortiment speciaal bieren voeren." Plannen genoeg! "Zaterdagavond misschien een happy hour. We hopen dat veel clubs hier hun thuis vinden." 't Gemak is tijdens de Haarense kermis al open. Officiële opening is spoedig daarna.

Meer berichten