Paul Hooijmans en Dirk Meijer zijn twee van de ruim 30 politiemensen werkzaam in Oost Brabant die als Blue4Charity op de fiets stappen en geld inzamelen voor een goed doel. foto: Wendy van Lijssel
Paul Hooijmans en Dirk Meijer zijn twee van de ruim 30 politiemensen werkzaam in Oost Brabant die als Blue4Charity op de fiets stappen en geld inzamelen voor een goed doel. foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Blue4Charity actief voor Dream4Kids

Open Dag van politie en brandweer

Schieten met verfpatronen, een 'brandje' blussen, kennis maken met de fameuze politiehond Bumper of zijn vrienden. Het kan allemaal tijdens de Open Dag van politie, brandweer en ambulance op zaterdag 9 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur rondom het politiebureau aan de Kerkendijk 63 in Schijndel. De organisatie is in handen van Blue4Charity wat voor een groep politiemensen staat die in september een enorm lange sponsorwielertocht rijden voor Dream4Kids uit Rosmalen.

SCHIJNDEL - Nadat in 2003 collega/vriend en tevens fietsfanaat Frans overleed aan kanker besloten zijn vrienden Ruud en Jeroen ter nagedachtenis een wielertocht te organiseren gekoppeld aan een goed doel. Daarop werd voor KWF met tientallen collega politieagenten in 2005 onder de noemer Toer de Frans, in drie dagen van Parijs naar Den Bosch gefietst. Twee jaar later werd onder diezelfde titel een tocht verreden van Berlijn naar Den Bosch. Er werd een dag 'aangeplakt' en er werd gefietst voor Villa Pardoes. Vervolgens duurde het een paar jaar, maar in 2012 werd als Blue4Charity de draad weer opgepikt. Voor de naamswijziging waren meerdere redenen. "Er bleken steeds meer deelnemende politieagenten mee te doen die Frans nooit gekend hadden. Daarom en omdat we nationale politie werden gingen we als Stichting Blue4Charity verder. Onder die naam werd ook een site gelanceerd met alle ins en outs. Alles bij elkaar werd het geheel ietsje professioneler", vertellen politiemannen Dirk Meijer en Paul Hooijmans. Zij namen in 2012 voor het eerst deel waarbij er in vijf dagen van Londen naar Den Bosch werd gefietst voor Kika. Zij zijn vanaf dat moment 'verkocht'. "Het is kicken om met elkaar heel diep te gaan en af te zien en uiteindelijk ook nog eens een goed doel te steunen", vertellen ze opgewekt. Daarmee was de top nog niet bereikt. In 2016 werd voor Make a Wish maar liefst zes dagen gepeddeld van Engeland naar Den Bosch. Voor de lustrumeditie is gekozen voor een 6-daagse tocht van maar liefst 1100 kilometer van München naar Den Bosch gekoppeld aan Dream4Kids. Een organisatie uit Rosmalen die zich inzet voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een jeugdtrauma vanwege ellende met zaken zoals alcohol, drugs, mishandeling en misbruik. Dream4kKids organiseert voor deze kinderen een droomdag. "In de praktijk blijkt dat deze dag kinderen helpt om nare gebeurtennissen te verwerken. Het draagt bij aan het zelfvertrouwen en laat hen zien dat de toekomst ook iets moois te bieden heeft. Onlangs sprak ik een vrijwilliger van Dream4Kids die aan de hand van praktijkvoorbeelden bevestigde dat het voor kinderen écht een opsteker is waarmee ze verder kunnen", vertelt Paul. De politie krijgt helaas ook vaak te maken met kinderen die slachtoffer zijn. Daarom kiest Blue4Charity, zoals al eerder werd gedaan, voor een goed doel waarbij kinderen gesteund worden. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen sponsoren de deelnemende politieagenten elk € 500, - en worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Voor sponsormogelijkheden en activiteiten: www.blue4charity.nl.

Meer berichten