Wil jij ook meedoen aan of helpen aan de organisatie van de Tour d’HuZes? Is opgeven ook voor jouw geen optie? Vind je het leuk om te navigeren op kaarten? Kijk dan op http://tour-dhuzes.nl.
Wil jij ook meedoen aan of helpen aan de organisatie van de Tour d’HuZes? Is opgeven ook voor jouw geen optie? Vind je het leuk om te navigeren op kaarten? Kijk dan op http://tour-dhuzes.nl. (Foto: )

In auto naar de Alpen tegen kanker

Startschot bij Classic Park in Boxtel

Redactie

In 2006 zijn 66 fietsers gestart aan het 6 keer beklimmen van de Alpe d'Huez met als doel geld bijeen te brengen voor de strijd tegen kanker. Inmiddels rennen en fietsen er jaarlijks honderden deelnemers hijgend en zwetend naar de top van deze Franse berg.

Boxtel - De zus van één van de vrijwilligers van Alpe d'Huzes was eind mei 2014 naar haar huisarts gegaan omdat zij al enige tijd last had van haar heup. Nadat fysiotherapie niet hielp, zijn er foto's gemaakt. Direct is ze terug geroepen bij de huisarts. Die vertelde haar dat het om uitzaaiing van borstkanker ging. In het ziekenhuis is zij vooraf aan de scan met een echo onderzocht. Vastgesteld werd dat een scan niet meer nodig was. Geen enkele operatie of bestraling had nog zin. Na levensverlengende medicatie krijgt ze momenteel haar chemokuren toegediend.

Het bericht dat zijn zus kanker had, was voor hem de reden om zich aan te melden als vrijwilliger voor Alpe d'HuZes, die al snel werd gehouden. Al een week later stond hij in Frankrijk op de Alpe d'Huez en beleefde een week met extreme hoogte- en dieptepunten. Na ook in 2015 zich ingezet te hebben tijdens het evenement heeft hij in 2016 zelf deelgenomen. Met dank omdat zijn moeder langere tijd geleden deze ziekte overleeft heeft en hoop op verlenging van leven voor zijn zus beklom hij de berg 5 keer.

Dit is één verhaal bij deze ziekte, maar nagenoeg iedereen heeft in zijn eigen omgeving met kanker te maken. Vorig jaar, in 2017, stond hij opnieuw op de berg tijdens het evenement en zag een toertocht met mooie klassieke auto's voorbij trekken. Zo is een idee geboren.

Deze oud-deelnemer en vrijwilliger van de Alpe d'HuZes initieert een waanzinnige auto toertocht naar de start van dit sponsorevenement in 2019. In Dutch Rally Events heeft hij een partner gevonden om een uitdagende route uit te zetten. Als op 1 juni 2019 bij Classic Park in Boxtel het startschot wordt gegeven, schieten maximaal 40 equipes het zinderende asfalt op richting zuiden.

In vier dagen wordt er ruim 1.200 kilometer gereden. Dagelijks 300 stevige kilometers aan kleine, fraaie, verrassende en slingerende wegen. Dwars door bossen en wijngaarden. Genieten langs de oevers van rivieren en vervolgens weer vol gas een steile pas bedwingen. Dat is wat er op het menu staat. 's Avonds wordt er gezamenlijk gedineerd op ludieke locaties. Zo komen de equipes aan in de omgeving van Grenoble. Dag 5 start rustig in de ochtend zodat de deelnemers zich kunnen voorbereiden op de beklimming van de Alpe d'Huez. Al dan niet met patiënten die graag in een fraaie bolide willen plaatsnemen. Daarna is het tijd om te juichen. Uiteraard kunnen de teams gesponsord worden voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

Meer berichten